Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Απευθείας η ανθρωπιστική βοήθεια Αίγιο – Κίεβο κι αλλού στην Ουκρανία | Ειδησεις Πάτρα νέα

Απευθείας η ανθρωπιστική βοήθεια Αίγιο – Κίεβο κι αλλού στην Ουκρανία | Ειδησεις Πάτρα νέα


Σε καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη του, οικογένειες με τις οποίες συνδέεται για πολλά χρόνια μέσα από κοινές δραστηριότητες φιλίας, πολιτισμού και βοήθειας και πολλές απ’ αυτές έχουν μάλιστα κατά το παρελθόν φιλοξενηθεί στην Ανατολική Αιγιάλεια, πορεύεται αυτή την περίοδο ο Σύνδεσμος Ελληνικής – Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας, που έχει έδρα την Πορροβίτσα Ακράτας.

Σε αντίθεση, με άλλους παρόμοιους φορείς της Αχαΐας, όπως και με θεσμούς που ήδη συλλέγουν αγαθά και φάρμακα για την Ουκρανία (Δήμος Αιγιάλειας, Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) ο τοπικός σύνδεσμος ακολουθεί διαφορετική τακτική αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολλά μέρη της χώρας που βομβαρδίζεται ανηλεώς, με τις πρώτες μεγάλες ποσότητες ειδών τροφίμων και φαρμακευτικών σκευασμάτων να έχουν ήδη συλλεχθεί και να ‘ναι έτοιμες, σε μεγάλες κούτες, να αποσταλούν.

Το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Κόσκορης εξήγησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ότι η αρχική παρτίδα δεν θα φθάσει στους αμάχους της Ουκρανίας, μέσω της Πρεσβείας στην Αθήνα, ούτε και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Εμείς έχουμε επιλέξει μια πιο ασφαλή, αν και πιο δαπανηρή, διαδικασία, άμεσης αποστολής με φορτηγά ή λεωφορεία απευθείας στο Κίεβο αλλά και πολλές άλλες πόλεις της φίλης χώρας. Η βοήθεια μέσω άλλων τρόπων δεν είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσει έγκαιρα. Συμμεριζόμενοι το δράμα του Ουκρανικού λαού, ιδιαιτέρως των μελών μας που είναι διάσπαρτα στην ουκρανική περιφέρεια και στις πόλεις και αποφασίσαμε η ανθρωπιστική βοήθεια να αποσταλεί με ευθύνη μας και να διανεμηθεί άμεσα, με ευθύνη μελών μας, εκεί στους δοκιμαζόμενους ομόδοξους αδελφούς μας» τόνισε.

Π. Κόσκορης – Αλλα Κόσκορη – Μάξιμιουκ στην καρδιά του Κιέβου

Καλεί δε, όσους θέλουν να προσφέρουν ότι προαιρούνται να επικοινωνούν με τη γγ Αλλα Κόσκορη – Μάξιμιουκ στα τηλέφωνα 2691042723 και 6948172450.
«Μας είπε μια κυρία από την Ουκρανία, με δύο ανήμπορους γονείς και μητέρα 2 παιδιών ‘’έχουμε τώρα μόνο νερό και χώμα. Τίποτα περισσότερο’’. Ας τους προσφέρουμε λίγη τροφή εμείς για να επιζήσουν από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια» αναφέρεται από τον Σύνδεσμο.

ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Ο Σύνδεσμος, περιλαμβάνοντας στο καταστατικό του και την Ελληνική – Σερβική Φιλία και Συνεργασία, ενημέρωσε τα μέλη του στη Σερβία, προκειμένου να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους στην Ουκρανία και υπήρχε άμεση ανταπόκριση.

«Οι Σέρβοι δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεινά και τις συμφορές του. Αμεση ανταπόκριση υπήρξε από τον επίτιμο πρόεδρό μας στο Νις Dr. Dtragan, ο οποίος μας γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να φιλοξενήσει στην πόλη του έως 20 Ουκρανούς με μικρά παιδιά, για όσο διάστημα χρειαστεί. Μας συγκινεί, για άλλη μια φορά. Ο Σύνδεσμος έχει προβεί στην αναζήτηση οικογενειών που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη Σερβία και να μείνουν εκεί όσο χρειαστεί» αναφέρει η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Αλλα Κόσκορη – Μάξιμιουκ.

 

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: