Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Απίστευτο! 44 νεκροί στην Τουρκία από νοθευμένο αλκοόλ…

Απίστευτο! 44 νεκροί στην Τουρκία από νοθευμένο αλκοόλ…

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν στην Τουρκία από νοθευμένο αλκοόλ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης!

Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε την Παρασκευή στην επαρχία της Σμύρνης, όπου έχουν πεθάνει 18 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT, που ανέφερε πως η κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στοίχισε ζωές σε τουλάχιστον άλλες επτά επαρχίες της Τουρκίας.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη 58 ανθρώπων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, για την παραγωγή και πώληση νοθευμένου αλκοόλ.

Από τους συλληφθέντες, οι επτά έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξαν υπόνοιες πως κάποια από τα θύματα χρησιμοποιούσαν καθαρτικά με βάση το αλκοόλ για την παραγωγή αυτοσχέδιων ποτών.

Στην ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν, όπου το να πίνεις αλκοόλ θεωρείται κατακριτέο, έχει πολύ μικρό πολιτικό κόστος η αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά.

Και όπως λέει και η παροιμία “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται” στην προσπάθειά του να βρει έσοδα το οικονομικώς καταρρέον τουρκικό κράτος, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία στο αλκοόλ.

Ο φόρος στη ρακή εκτινάχθηκε την τελευταία δεκαετία κατά 443% και στην μπίρα κατά 365%.

Πηγή: in.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: