Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Απίστευτο; “Ξύπνησε” ο Πούτιν – Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος Ερντογάν!
Ρωσία και Τουρκία συνέταιροι και αντίπαλοι.

Απίστευτο; “Ξύπνησε” ο Πούτιν – Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος Ερντογάν!

Την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν απαίτησε με παρέμβασή του σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδίμηρος Πούτιν.

Μάλιστα, εκτός από την ανταλλαγή νεκρών και αιχμαλώτων απαίτησε από τους υπουργούς των Εξωτερικών να πάνε αμέσως στη Μόσχα, όπου ο Ρώσος ομόλογός τους θα συντονίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο λόγος που επιλέξαμε να γράψουμε “απαίτησε” και όχι “ζήτησε” είναι ότι ο Πούτιν είναι το αφεντικό του Καυκάσου. Αναμφισβήτητο αφεντικό! Και δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν δεύτερες σκέψεις.

Το απέδειξε πριν δώδεκα χρόνια, όταν οι Γεωργιανοί, εξοπλισμένοι με όπλα τελευταίας τεχνολογίας από τη Δύση, τόλμησαν να τον προκαλέσουν. Ενώ ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 και η Παγκόσμια Εκεχειρία, επιτέθηκαν σε δύο αυτόνομες Δημοκρατίες (καλή ώρα, όπως είναι τώρα ο αρμενικός θύλακας του Ναγκόρνο Καραμπάχ) που προστατευόντουσαν από την Ρωσία.

Ο κάκιστα οργανωμένος ρωσικός στρατός, ένα απολίθωμα της σοβιετικής εποχής όπως πίστευαν οι Δυτικοί, αντεπιτέθηκε με μεγάλη ορμή και “σάρωσε” τους πανικόβλητους Γεωργιανούς μέσα σε ελάχιστες ημέρες!

Σήμερα τον προκαλεί ο Ερντογάν. Μέσω των Αζέρων επιτίθεται στους Αρμένιους, οι οποίοι έχουν στηρίξει την ασφάλειά τους στις υποσχέσεις της Ρωσίας. Η αλήθεια είναι ότι για δέκα ημέρες που διαρκεί ο πόλεμος, οι Ρώσοι σφύριζαν αδιάφορα…

Οι κακές γλώσσες μιλούσαν για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας στην Τουρκία του Ερντογάν. Επίσης, θύμιζαν την απαθή στάση του Πούτιν όταν η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί…

Τι ήταν εκείνο που ενεργοποίησε τον Πούτιν; Ποιο ήταν το λάθος του Ερντογάν, που ανάγκασε τον Πούτιν να σπάσει τη μακάρια σιωπή του και να επέμβει;

Η μεταφορά χιλιάδων τζιχαντιστών στα αρμενικά σύνορα από τους Τούρκους. Η δημιουργία δηλαδή ενός σκληρού πυρήνα κάποιου νέου Ισλαμικού Κράτους, μέσα στην “αυλή” της Ρωσίας. Αυτό θύμισε στους Ρώσους την τρομερή περιπέτεια που έζησαν με την περίπτωση της Τσετσενίας.

Ακόμη και σήμερα στο άκουσμα του ονόματος “Τσετεσενία” οι Ρώσοι αξιωματούχοι αισθάνονται να τους “χτυπάει” ηλεκτρικό ρεύμα! Είδαν και έπαθαν να συμμαζέψουν την κατάσταση τότε. Και τώρα έρχεται ο Ερντογάν και πάει να τους στήσει μια δεύτερη Τσετσενία… Λέτε να τον άφηναν; Όσα χρήματα και να κερδίζουν με τα …”αλισβερίσια’.

Δύσκολες εποχές για τον οικονομικό συνεταιρισμό Ρωσίας – Τουρκίας. Άγαρμπος ο Σουλτάνος. Δεν τα ζύγισε καλά τα πράγματα…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: