Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Από τις πιο συγκινητικές βραδιές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Από τις πιο συγκινητικές βραδιές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Από τις πιο συγκινητικές βραδιές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Μία συγκινητική βράδια έζησαν, στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα όσοι βρέθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs, του διαγωνιστικού τμήματος ντοκιμαντέρ του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι θεατές αντιλήφθηκαν, τί πραγματικά σημαίνει «συμπεριληπτικό» σχολείο, παρακολουθώντας την δεκάλεπτη εκπληκτική ταινία “Αγγίζοντας το όνειρο” του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, μία ταινία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή βλεπόντων και με προβλήματα όρασης μαθητών και στην οποία καταγράφεται η καθημερινή τους συνύπαρξη στο σχολείο: Η αλληλεπίδραση και οι εμπειρίες μεταξύ τους μέσα στη σχολική τάξη, στα διαλείμματα και στα μουσικά σύνολα του σχολείου.

Ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τί μπορεί να πετύχει η συμπερίληψη στα σχολεία για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Όταν τα παιδιά – συντελεστές της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν από καρδιάς για τα αισθήματα που τους γέννησε η συνεργασία αυτή, κανείς στο κοινό δεν έμεινε ανεπηρέαστος, με αποκορύφωμα τη συναυλία που έδωσε το μουσικό συγκρότημα των παιδιών. Ένα μάλιστα από τα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν σε στίχους που έγραψε μία μη βλέπουσα μαθήτρια

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας του διαγωνιστικού προγράμματος Kids & Docs O Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν της Ιρίνα Μπόικο παρουσία της σκηνοθέτριας, του νεαρού πρωταγωνιστή και της οικογένειάς του, που ήρθαν στην Αμαλιάδα από την Ελβετία. Ο δεκατριάχρονος Έλληνας καραγκιοζοπαίχτης ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη στη Νιόν στα αγγλικά και τα γαλλικά, και ονειρεύεται να παίξει στην Κρήτη.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: