Αποχαιρετισμός σε έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αποχαιρετισμός σε έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων

Αποχαιρετισμός σε έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων

Για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη το επίγειο τέλος είναι ο θάνατος. Όποια θέση και αν έχει στην κοινωνία, και για τους ανώτατους άρχοντες και για τους απλούς πολίτες. Ο Κωνσταντίνος Β΄, Βασιλεύς μόνο για 45 μήνες στην Ελλάδα, σε ηλικία 83 ετών έφυγε από την ζωή. Τέτοιες στιγμές προσέγγισης της ανθρώπινης μοίρας, όπως η έξοδος από την ζωή, δεν επιτρέπεται να γίνονται αφορμές για πολιτικές ή ιστορικές περιδινήσεις….

Ωστόσο, ένας άνθρωπος που υπήρξε Χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διετέλεσε Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την ενδοξότερη πολεμική Ιστορία, δεν γίνεται να απέρχεται του κόσμου ως απλός ιδιώτης.

Ούτε κατ’ ανάγκην τα πρόσωπα συνδέονται αποκλειστικά με τους θεσμούς, για να οδηγούμαστε αμφίδρομα σε άκριτη απόρριψη του ενός ή του άλλου.

Η Βασιλεία υπήρξε βασικός πυλώνας της Ιστορικής πορείας του Ελληνισμού από τα πρώτα Ιστορικά χρόνια. Μπορούμε να μιλάμε για Ελληνική Ιστορία, για κάτι που θαυμάζει ή ζηλεύει ο Πολιτισμένος Κόσμος, χωρίς να αναφέρουμε τον Αχιλλέα και τον Οδυσσέα, τον Λεωνίδα και τον Πύρρο, τον Φίλιππο Β’ και τον μέγιστο των Μεγάλων Μ. Αλέξανδρο; Χωρίς να αναφέρουμε τον Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο Α’, τον Ιουστινιανό και τον Ηράκλειο, τον Νικηφόρο Φωκά και τον Βασίλειο Β΄, τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο;

Όταν οι μικρονοϊκές σκοπιμότητες φέρνουν σε σύγκρουση την Πολιτική με την Ιστορική πραγματικότητα, ηττημένη βγαίνει πάντα η πρώτη. Και αυτό διότι η Ιστορία δεν διαγράφεται, δεν χάνεται, όσο και αν το επιδιώκουν πολλά τρωκτικά της ζωής, αλλά διαθέτει δύναμη και επιβιώνει….

Απουσία τιμής, έστω για έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύει (για μία ακόμη φορά, δυστυχώς), άρνηση της πραγματικότητας και στρουθοκαμηλισμό, κοντόφθαλμη μνήμη και φοβίες. Αποκαλύπτει ψυχικές διαθέσεις και αντιδράσεις που «αξίζουν» μόνο σε περιθωριοποιημένους και φοβισμένους ηγέτες ή λαούς. Και ο Ελληνικός Λαός, κι σε στιγμές σκλαβιάς και σε ώρες ελευθερίας, όποτε έγραφε ιστορία, έδειχνε θάρρος, τόλμη, πνευματικό οπλισμό και μεγαλοψυχία. Μοιάζουν να λείπουν όλα αυτά από τις κυρίαρχες Ελίτ που κατευθύνουν τις τύχες της σημερινής Ελλάδος.

Αποχαιρετώντας τον Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνο, τον διατελέσαντα Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, ευχόμαστε η Ελλάς να βρίσκει στο μέλλον Ηγέτες με Αξίας και Ελληνική λεβεντιά. Και δίπλα τους οι Έλληνες να διατηρούν τα εφόδια και τις δυνάμεις που έκαναν τον Ελληνισμό έναν αληθινό Φάρο του Πνεύματος για την Ανθρωπότητα…..

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: