Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αποχή από τους πλειστηριασμούς αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας

Αποχή από τους πλειστηριασμούς αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας

Αποχή από τους πλειστηριασμούς αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του.

Απόφαση που είναι εναρμονισμένη με βούληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος όπως εκφράστηκε πρόσφατα σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Ηλείας καταρχάς μέχρι και την 31η Ιουλίου 2021 από τις παρακάτω εξειδικευμένες πράξεις εκτελεστικής διαδικασίας σε βάρος ευάλωτων οφειλετών με αντικείμενο κατάσχεσης και πλειστηριασμού την πρώτη κατοικία αυτών.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Ηλείας θα απέχουν από την 17/06/2021 μέχρι και την 31/07/2021 από τις παρακάτω πράξεις αναγκαστικής εκτελεστικής διαδικασίας που επισπεύδεται από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων:

• από τη λήψη απογράφου εκτελεστών τίτλων. Ειδικά στην περίπτωση διαταγών πληρωμής, επιτρέπεται μόνο η λήψη αντιγράφου αυτής και όχι απογράφου, προκειμένου και μόνο να τηρηθεί η προθεσμία του άρθρου 630 Α ΚΠολΔ,

• από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθρο 924 ΚΠολΔ), που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης,

• από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθρο 927 ΚΠολΔ).

“Ο δικηγορικός κόσμος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για πολλές από τις ρυθμίσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, διότι εκτιμάται πως δεν εξασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία των ευάλωτων οφειλετών και δη της πρώτης κατοικίας αυτών και παρέχουν ένα απισχνασμένο σε σχέση με το παρελθόν πλαίσιο προστασίας.

Ήδη από τις 13-5-2021 έχουν επιτραπεί όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και ο μεγάλος αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί δεν μπορεί να ανασχεθεί με την έναρξη εφαρμογής από 1-6-2021 του νέου Πτωχευτικού κώδικα (ν. 4738/2020), καθώς δεν έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί οι προβλεπόμενες στο νόμο αυτό εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις και κυρίως δεν έχει συσταθεί ο «Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων», στον οποίο θα περιέρχονται οι πρώτες κατοικίες των οφειλετών που κηρύσσονται σε κατάσταση πτώχευσης”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: