Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΑΠΟΦΑΣΗ – ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ – H AΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1.404.000€ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ – H AΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1.404.000€ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

H AΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1.404.000€ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ο Δήμαρχος Πύργου, μη σεβόμενος ούτε τη γιορτή του πολιούχου της πόλης μας, ανάρτησε χθες το απόγευμα, την ώρα του Εσπερινού, δηλώσεις του για το έργο του 1.404.000,00€, γράφοντας ψεύδη και ανακρίβειες, τις οποίες οφείλω να αποκαταστήσω.

Το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από πλήρη φάκελο που απέστειλε η δημοτική μας παράταξη στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναθεώρησε προηγούμενη πράξη του, που αφορούσε στην υπογραφή της σύμβασης με αθηναϊκή εταιρεία για το έργο αυτό, διαπιστώνοντας ότι δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του από τον Δήμο Πύργου «στοιχεία που θα είχαν ουσιώδη επιρροή στην έκβαση του διενεργηθέντος ελέγχου» και αποφάσισε ότι απαραδέκτως εισήχθη για έλεγχο ενώπιον του το σχέδιο σύμβασης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αρχικά, προφανώς εξαπατώμενο, στηρίξει τη θετική κρίση του σε έγγραφο που υπέγραφε ο ίδιος ο Δήμαρχος και στο οποίο αποκρυπτόταν δολίως ότι οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είχαν ήδη ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως παράνομες. Μάλιστα, στον φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου του εν λόγω εγγράφου του Δημάρχου υφίστατο στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου άλλο εισερχόμενο έγγραφο, το οποίο εξαφανίστηκε μία σχεδόν ώρα μετά από σχετική αίτησή μας με την οποία το ζητούσαμε.

Για τις παραπάνω πράξεις και παραλείψεις του Δημάρχου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που ψήφισαν θετικά έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και ψευδούς βεβαίωσης, ενώ διερευνάται και η παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου.

Σε τελευταίες αναρτήσεις του, ο Δήμαρχος, έντρομος μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις που συνοδεύουν την εξαπάτηση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου, μεταθέτει τις ποινικές ευθύνες αποκλειστικά στην Οικονομική Επιτροπή που πήρε τις αποφάσεις, δηλαδή στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και των συνεργαζόμενων παρατάξεων που ψήφισαν θετικά!! Αλήθεια ξεχνάει ότι ο ίδιος ήταν ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αυτός που επέλεξε την εν λόγω εταιρεία!!

Δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος για κάποιους λόγους (τους οποίους θα εξηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης) είχε ως αποκλειστικό σκοπό να «δωρίσει» το συγκεκριμένο έργο στη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού, με τη σκανδαλώδη έκπτωση του 5%, ζημιώνοντας την δημοτική περιουσία τουλάχιστον κατά 500.000!!

Πλέον οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Το ηθικό πλεονέκτημα του κ. Αντωνακόπουλου εξαϋλώθηκε. Η εικόνα ενός Δημάρχου που στέλνει ψευδή έγγραφα σε Ανώτατα Δικαστήρια δεν τιμά τον Δήμο Πύργου και προσβάλλει το δημοκρατικό ήθος μας. Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ερωτήματα που τίθενται είναι πλέον αξεπέραστα και ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε ολόκληρη τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει άμεσα να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού. Μόνο αυτή η ενέργεια  θα αποτρέψει, έστω και τώρα, τη ζημία του Δήμου, ενώ με την έκπτωση που θα επιτευχθεί θα  εκτελεστεί πολλαπλάσιο έργο, προς όφελος των δημοτών του Πύργου και των κοινοτήτων μας που απαιτούν τη γρήγορη υλοποίηση του έργου. Τέλος, ως δικηγόρος, τους συμβουλεύω ότι αυτή η ενέργεια θα τους εξασφαλίσει την αναγνώριση ελαφρυντικού στα ποινικά δικαστήρια που θα ακολουθήσουν.

ΥΓ.: Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι για να λάβουμε αντίγραφο της απόφασης χρειάστηκε να εκδώσουμε εισαγγελική παραγγελία!!

Στάθης Καννής

Δικηγόρος 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: