Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της «Π»: Το έγγραφο με τα ανασφαλή σχολεία στην πυρασφάλεια – Τα παράνομα και τα νόμιμα
ΠΑΤΡΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της «Π»: Το έγγραφο με τα ανασφαλή σχολεία στην πυρασφάλεια – Τα παράνομα και τα νόμιμα


Και ενώ συνεχίζεται ο θόρυβος για την κατάσταση – από άποψη Πυρασφάλειας – των σχολείων της Πάτρας – η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα το επίσημο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, που περιγράφει όλη την αλήθεια, μετά από τους πρώτους 25 ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα λοιπόν με το Γραφείο Πυρασφάλειας της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης ΔΕ – Διεύθυνση ΠΥ Αχαΐας, προς τον δημοτικό αρχηγό Νίκο Νικολόπουλο που με ερωτήσεις του προκάλεσε την σχετική έρευνα, προκύπτει:

Από τα συνολικά 25 σχολεία που ελέγχθηκαν, μονάχα 5 βρέθηκαν να τηρούν τα μέτρα πυροπροστασίας, ενώ στα υπόλοιπα δόθηκε αρχικά η προβλεπόμενη 20μερη προθεσμία για συμμόρφωση.

Σε 6 από τα σχολικά συγκροτήματα, πλην όμως, ήδη έχοντας παρέλθει η προθεσμία, επιβλήθηκε σχετικό πρόστιμο, ενώ απομένει να καταδειχθεί σε πόσα από τα υπόλοιπα, με προθεσμία συμμόρφωση, θα επιβληθούν κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα.

Το επίσημο έγγραφο

Οπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο, η Πυροσβεστική έχει ενημερώσει από τις 8 Νοεμβρίου 2022 την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σχετικά με το τι πρέπει να διαθέτουν από πυροπροστασία οι σχολικές δομές και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ

Από τον κατάλογο των 25 πρώτων σχολείων, που ελέγχθηκαν, αυτά που διαπιστώθηκε ότι είναι εναρμονισμένα με τους κανόνες πυροπροστασίας, είναι:

18ο Δημοτικό, 58ο Νηπιαγωγείο, 35ο Δημοτικό, 16ο Δημοτικό και 64ο Δημοτικό.

ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόστιμα εκδόθηκαν στα σχολεία:

Δημοτικό Ρίου, 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου, Νηπιαγωγείο Ακταίου, 34ο Δημοτικό, 53ο Νηπιαγωγείο – εντός 64ου Δημοτικού και 26ο Δημοτικό.

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Επανέρχεται, λοιπόν, αυτονόητα το καίριο ερώτημα: Για ποιο λόγο, καίτοι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εντάξει εδώ και περίπου 2 χρόνια τον Δήμο Πατρέων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίνοντάς του 906.400 ευρώ για πυροπροστασία των σχολείων του, η δημοτική αρχή του Κ. Πελετίδη δεν έχει αξιοποιήσει τα χρήματα, χωρίς μάλιστα να έχει προχωρήσει ούτε καν τις απαιτούμενες μελέτες, όταν 31 Δεκεμβρίου λήγει και η νέα παράταση του προγράμματος;

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: