Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Άγιοι Θεόδωροι Λεχαινών-Γ.Κατσαμπέρης:ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ σχετικά με την FARGECO HELLAS

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Άγιοι Θεόδωροι Λεχαινών-Γ.Κατσαμπέρης:ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ σχετικά με την FARGECO HELLAS

Ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Κατσαμπέρης, ο οποίος είναι ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών στον αγώνα που κάνουν για καθαρό περιβάλλον στο χωριό τους και την γύρω περιοχή, έστειλε στα iliakanea.gr αποκλειστική δήλωση για την απόφαση που έλαβε προ λίγων ημερών το ΣΤΕ. 

ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Με την υπ’ αριθμ. 126/2020 απόφαση, η επιτροπή αναστολών του ΣΤΕ, και με ψήφους 2 προς 1, δικαίωσε πλήρως τις θέσεις των κατοίκων σχετικά με την λειτουργία της εταιρείας FARGECO HELLAS και της διάδοχης αυτής εταιρείας PROFAT RENDERING ΙΚΕ. Η επιτροπή αναστολών έκρινε ότι η επαναλειτουργία της μονάδας που υπάρχει στους Αγίους Θεοδώρους, συνδέεται άρρηκτα και τελεί υπό τους κάτωθι όρους:

1. την λεπτομερή και απαρέγκλιτη τήρηση των Περιβαλλοντικών όρων,

2. την έγκριση εγκατάστασης του θερμοκαταστροφέα,

3. την ανάθεση σε Δημόσιο Επιστημονικό Φορέα της σύνταξης μελέτης για την επίδραση της επίδικης μονάδας στο φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία με 24ωρη και ταυτόχρονη δειγματοληψία εντός και εκτός μονάδας, με συνεκτίμηση όλων των εκδοθεισών μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος,

και 4. τον έλεγχο της τήρησης των όρων της αναστολής στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Όλα τα ανωτέρω, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης στις 21/10/2020. Οι κάτοικοι δεν έχασαν και η εταιρεία δεν κέρδισε. Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής, και σίγουρα συμπεριφορές που οδήγησαν στην δικαστική αυτή εξέλιξη δεν θα υπάρχουν την επόμενη μέρα.

Οι κάτοικοι επιζητούν και τώρα αλλά και από την πρώτη στιγμή, το αυτονόητο, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ και ΥΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης για να λάβουν γνώση όλοι οι άνθρωποι που μέχρι σήμερα έχουν σταθεί στο πλευρό μας και στηρίζουν τον αγώνα μας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: