Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αποστολή πορισμάτων από ΕΛΓΑ για καταστροφές στη Νότια Ηλεία

Αποστολή πορισμάτων από ΕΛΓΑ για καταστροφές στη Νότια Ηλεία

Στις 25 Γενάρη θα ξεκινήσει η πληρωμή των αποζημιώσεων Σε εξέλιξη βρίσκεται  τις τελευταίες ημέρες η αποστολή των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ Πατρών, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στην περιοχή της Νότιας Ηλείας, από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, μελιτζάνας, καρπουζιού και πιπεριάς  σε περιοχές όπως Κατάκολο, Κορακοχώρι, Σκουροχώρι, Μυρτιά, Αγ. Ηλίας κ.α.Ήδη  για τις περιοχές αυτές εστάλησαν τα πρώτα πορίσματα από τον ΕΛΓΑ, για τα οποία σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών «Ηλείας Κήπος» κ. Ιωαν. Αρβανιτάκης, καλεί τους παραγωγούς-μέλη του Α.Σ. που θεωρούν ότι τα πορίσματα δεν είναι δίκαια να προβούν σε ενστάσεις καθώς και να προσέλθουν στον συνεταιρισμό για επιπλέον ενημέρωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρβανιτάκης, η  ένσταση μπορεί να γίνει εντός 10 ημερών από την επομένη ημέρα τοιχοκόλλησης της πρόσκλησης προς τους ασφαλισμένους,  για να προσέλθουν και να λάβουν γνώση των πορισμάτων εκτίμησης.Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένουν τα πορίσματα για τις ζημιές σε άλλες περιοχές της Νότιας Ηλείας (λ.χ. δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), τα οποία σύμφωνα με αρμοδίους του ΕΛΓΑ πρόκειται να αποσταλούν την ερχόμενη εβδομάδα.Εξάλλου  μετά την αποστολή των πορισμάτων και για τη σταφίδα, όπως ενημέρωσε χθες την Ο.Π. Αμαλιάδας ο   διευθυντής του ΕΛΓΑ Πατρών κ. Γ. Κεχαγιάς, θα ξεκινήσουν πληρωμές για τις αποζημιώσεις από τις 25 Γενάρη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: