Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Απόβαση» Γερμανών Πανεπιστημιακών στην Αρχαία Ολυμπία
«Απόβαση» Γερμανών Πανεπιστημιακών στην Αρχαία Ολυμπία | Ειδήσεις Πατρα νεα

«Απόβαση» Γερμανών Πανεπιστημιακών στην Αρχαία Ολυμπία


Την κοινή βούληση να συνεργαστούν πάνω σε θέματα Ολυμπιακά και Ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος εξέφρασαν η αντιπροσωπεία Γερμανών πανεπιστημιακών καθηγητών και η ηγεσία του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας κατά την πρώτη τους συνάντηση την οποία είχαν στην κοιτίδα του πολιτισμού, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον διεθνή ρόλο της Ολυμπίας και των αξιών που πρεσβεύει η γενέτειρα γη των Ολυμπιακών αγώνων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο καθηγητής, Μάνφρεντ Λέμμερ, ο οποίος διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανικού Ολυμπιακού Ινστιτούτου και της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας από το 1993.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας τον κ. Λέμμερ και τους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στη συμβολή της γερμανικής αρχαιολογικής επιστήμης στην ανακάλυψη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του Δήμου να καταστεί (η Ολυμπία) έδρα δομών παιδείας και πολιτισμού, ενώ ευχήθηκε να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας καλής αμφίδρομης συνεργασίας με τη γερμανική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο κ. Λέμμερ, σημείωσε ότι έλαβε πρόταση από τη Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία για συνεργασία με την Γερμανική και Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, η οποία θα ήταν ιδανικό να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία με τη μορφή διαφόρων εκδηλώσεων.

Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετική την εν δυνάμει αυτή συνεργασία, καθώς η Γερμανία σχετίζεται με τις ανασκαφές στην Ολυμπία και η Γαλλία με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Πιερ ντε Κουμπερτέν.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λέμμερ υπήρξε φοιτητής του εμπνευστή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της λαμπαδηδρομίας, Κάρλ Ντίμ.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: