Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Apple και Google: Συνεργασία για εφαρμογή στα κινητά που θα ειδοποιεί για έκθεση στον κορονοϊό
Apple και Google: Συνεργασία για εφαρμογή στα κινητά που θα ειδοποιεί για έκθεση στον κορονοϊό

Apple και Google: Συνεργασία για εφαρμογή στα κινητά που θα ειδοποιεί για έκθεση στον κορονοϊό


Μόλις κυκλοφόρησε, η πρώτη έκδοση της κοινής πλατφόρμας που δημιούργησαν οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Google, η οποία θα ενημερώνει τους χρήστες των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ότι βρέθηκαν σε απόσταση μέχρι δύο μέτρων, από άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Από τη συνεργασία των δύο εταιρειών προέκυψε ένα «δείγμα κώδικα» που αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα να ειδοποιείται ο κάτοχος του «έξυπνου» κινητού όταν εκτίθεται στον κορονοϊό.

Επί του παρόντος, το «δείγμα κώδικα» απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό και πρωτίστως στους προγραμματιστές εφαρμογών ενώ, οι δύο εταιρείες επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία ώστε, η επόμενη έκδοση που θα γίνει μέσα στον Μάιο, να είναι πιο αποδοτική.

Google και Apple είχαν συμφωνήσει πριν από ένα μήνα περίπου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν ένα σύστημα παρακολούθησης ιών για τις πλατφόρμες iOS και Android και τείνουν να υποστηρίζουν ότι το εργαλείο αυτό θα πρέπει να δημιουργείται μόνο για λογαριασμό των αρχών της δημόσιας υγείας κάθε χώρας.

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες απορρήτου, οι δύο κολοσσοί τονίζουν ότι είναι πολύ αυστηροί και ότι τα πρωτόκολλα Διασύνδεσης Προγραμματισμού των Εφαρμογών θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο από τους προγραμματιστές που εργάζονται σε κάποια κυβερνητική υγειονομική αρχή και θα εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο για τις ενέργειες που αποσκοπούν στον περιορισμό του κορονοϊού.

Τονίζουν ακόμη ότι οι κρατικές αρχές δεν θα πρέπει να ζητούν δεδομένα για την ακριβή τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού και ότι τα στοιχεία που θα προσδιορίζουν την πιθανή έκθεση σε μολυσμένο άτομο και για τα οποία θα χρησιμοποιούνται ανώνυμα αναγνωριστικά Bluetooth, θα απορρίπτονται μετά από 30 μέρες.

Οι εργαζόμενοι προγραμματιστές, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δεδομένο για πώληση ή για διαφημιστικούς λόγους, ενώ η ενεργοποίηση αυτών των εφαρμογών θα πρέπει να είναι εθελοντική.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: