Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχ. Ολυμπία : Συνεργασία με Ισραήλ
Αρχ. Ολυμπία : Συνεργασία με Ισραήλ

Αρχ. Ολυμπία : Συνεργασία με Ισραήλ

Συνεργασία σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, παιδείας, ανταλλαγής γνώσεων για αγροτικά και εμπορικά ζητήματα, συμφώνησαν η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι.

Ο κ. Αμράνι, συνοδευόμενος από το βουλευτή και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, και τον διπλωματικό ακόλουθό του, Αναστάσιο Κατσιάνη, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή δημάρχου, Γιώργο Γεωργακόπουλο, τους αντιδημάρχους Βασίλη Αρβανίτη, Πέτρο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Κωσταριά, την πρόεδρο της ΚΕΔΑΟ, Ρόη Αντωνοπούλου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, Νίκο Μαρούντα.

Ο πρέσβης του Ισραήλ, αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κατρίνη, που τον προσκάλεσε στην Ολυμπία, όσο το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον ιστορικό αυτό τόπο, που όπως δήλωσε, δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα, διαθέτοντας μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Τόνισε ότι ένα κοινό στοιχείο της χώρας του με την περιοχή της Ολυμπίας είναι το ελαιόδεντρο και μάλιστα ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η ελιά καλλιεργείται συστηματικά στο Ισραήλ, και θα μπορούσαν να υπάρξουν ανταλλαγές γνώσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: