Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχαία Ολυμπία: «Πράσινο» από Πέτσα για τεχνικό σύμβουλο
Αρχαία Ολυμπία: «Πράσινο» από Πέτσα για τεχνικό σύμβουλο | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Αρχαία Ολυμπία: «Πράσινο» από Πέτσα για τεχνικό σύμβουλο


Την εκταμίευση του ποσού των 600.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο Olympia Forum.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την ωρίμανση σημαντικών μελετών. Το σχετικό αίτημα, το οποίο είχε υποβληθεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε διευρυμένη σύσκεψη τον Νοέμβριο του 2021 παρουσία πολυάριθμου κυβερνητικού κλιμακίου, είχε τύχει της σύμφωνης γνώμης του κ. Πέτσα.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Δήμος έχει μια πάρα πολύ μικρή Τεχνική Υπηρεσία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο των τεχνικών υποχρεώσεών της που προέκυψαν κυρίως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021».

Η συνεισφορά του τεχνικού συμβούλου εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την ωρίμανση μελετών για έργα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αποκατάστασης που ήδη εκπονείται από τη ΔιαΝΕΟσις.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: