Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχές Ιουλίου η μελέτη από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για το τμήμα της Αμαλιάδας

Αρχές Ιουλίου η μελέτη από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για το τμήμα της Αμαλιάδας


Την πορεία της μελέτης για τη λειτουργία Tμήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα συζήτησε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με τον επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Φίλιππο Παπαδόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Η ίδρυση Τμήματος στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην πόλη της Αμαλιάδας έχει επισφραγιστεί με μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιου Πατρών, το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Σε αυτή την πρώτη φάση εκπονείται μελέτη για το Τμήμα της Αμαλιάδας με αντικείμενο θερμοκηπιακές καλλιέργειες, λαχανικά και φρούτα και θα ακολουθήσουν, το Μεσολόγγι για ζωικό κεφάλαιο και δενδρώδεις καλλιέργειες και το Αίγιο για αμπέλια και οίνους. Από την ενημέρωση που είχε ο κ. Βασιλόπουλος ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι, η μελέτη που αφορά την Αμαλιάδα να παραδοθεί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου με προοπτική η πρώτη Μεταλυκειακή Σχολή να ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, κυρίαρχο ζήτημα για την άρτια λειτουργία του τμήματος είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών με τοπικούς φορείς και πρόσθεσε τα εξής: «Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη μελέτη που αφορά το τμήμα της Αμερικανικής Σχολής στην Αμαλιάδα έπειτα από τη συνεργασία που είχα με τον επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων κ. Παπαδόπουλο.Έχει αποδειχθεί στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια πως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση και την εκπαίδευση επιστημών ζωής στις ανάγκες της νέας εποχής και στη μακροχρόνια παράδοση βιωματικής μάθησης.».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμα η υποδιευθύντρια της Σχολής, Βίκυ Κρυσταλλίδου και το ανώτερο στέλεχος του Γραφείου, Ηλίας Κάλφας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: