ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Γεράκι II

Αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Γεράκι II

Αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Γεράκι

Αρχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Γεράκι

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την υλοποίηση του έργου αντιπλημμυρικών εργασιών στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου του Δήμου Ήλιδας.

Αποκατάσταση των κατολισθήσεων σε Ανάληψη και Γεράκι δήμου Ήλιδας

Παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή  του σημαντικού έργου αποκατάστασης των κατολισθήσεων, που έχουν σημειωθεί στον οικισμό Αναλήψεως  καθώς και στην Τ.Κ. Γερακίου δήμου Ήλιδας, μετά την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλου και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.
Πρόκειται για την υλοποίηση παρεμβάσεων σε σημεία όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις στις παραπάνω περιοχές, που περικλείουν και τμήμα του χειμάρρου Σοχιάς.
Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 1.286.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Μπακαλάρος Κατασκευαστική»  με έδρα την Πάτρα.
Να αναφερθεί εξάλλου ότι στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και το έργο αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ανάληψη, προϋπολογισμού περίπου 1.300.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του χωριού,  τα οποία πλέον «οχυρώθηκαν» με ειδικές κατασκευές στο έδαφος.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης «παρών» ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος της Τ.Υ. δήμου Ήλιδας κ. Κώστας Τσεριώνης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γερακίου κ. Γιάννης Κοντόπουλος, καθώς και μηχανικοί του δήμου.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: