Αρκούδι: Από που πήρε το όνομά του το «πολύχρωμο» χωριό της Ηλείας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρκούδι: Από που πήρε το όνομά του το «πολύχρωμο» χωριό της Ηλείας
Αρκούδι: Από που πήρε το όνομά του το «πολύχρωμο» χωριό της Ηλείας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Αρκούδι: Από που πήρε το όνομά του το «πολύχρωμο» χωριό της ΗλείαςΈνας ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για χειμερινές εξορμήσεις. Ένα χωριό που «ακουμπάει» την θάλασσα. Ένα μέρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της γειτονικής Ιταλίας (θα πουν πολλοί).

Ο λόγος για το Αρκούδι Ηλείας, έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό, κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1-25 μέτρων, που μετρά μόλις 157 κατοίκους.

Πηγή: anytime.gr

Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό αποτελεί έναν προορισμό για όλα τα βαλάντια με ωραία παραλία, γραφικές ταβέρνες, ξενοδοχεία, καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους και ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα.

Πως προέκυψε το όνομα «Αρκούδι»;

Το Αρκούδι, σύμφωνα με όσα μας λένε οι ντόπιοι, πήρε το όνομά του από τη λέξη «ακρούδι», επειδή ήταν η πιο κοντινή άκρη προς τη Ζάκυνθο. Μάλιστα, όπως μας λένε γεμάτοι υπερηφάνεια, σε αυτό το σημείο πέρναγε κρυφά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από τη Ζάκυνθο στην Πελοπόννησο για να συντονίσει την Έναρξη της Επανάστασης.

Ο «Γέρος του Μοριά» υπηρέτησε στο ελληνικό σώμα του αγγλικού στρατού στο νησί του Ιονίου. Μάλιστα, στο Αρκούδι, υπάρχει ακόμα η πηγή όπου ο «Στρατάρχης» φέρεται να έπινε νερό όταν έφτανε στην αγαπημένη του Πελοπόννησο.

Εάν βρεθείτε τον Μάιο στο Αρκούδι ενδέχεται να συμπέσει η παραμονή σας με τον «Δρόμο της Εκεχειρίας», μία διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου αλλά και τον Δρόμο της Εκεχειρίας, μία διαδρομή 50 χλμ. από την Ήλιδα μέχρι την Ολυμπία.

Με πληροφορίες από hellenicdailynewsny.com ,- PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: