Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αξιολόγηση: 24ωρη απεργία σήμερα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Αξιολόγηση: 24ωρη απεργία σήμερα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Νέα διάσταση αναμένεται να λάβει σήμερα η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρο και συμμετέχουν  στην σημερινή 24ωρη απεργία.

Με 3ωρη στάση στην Αττική από τις 11:30 το πρωί συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Η συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους.

Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

Στην Ηλεία

Τη συμμετοχή τους στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν και οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας.

Στο πλαίσιο της απεργίας σήμερα στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ηλεία.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας τονίζεται: Το Υπουργείο Παιδείας (δια μέσω του Γ.Γ. κ. Κόπτση), εν μέσω δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά και στην Ηλεία σε 18 σχολεία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης και ο προσωρινός αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Ε στην Ηλεία δεν υπολείπονται ευθύνης για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Ο δεύτερος με προφορικές τηλεφωνικές εντολές ζητούσε σήμερα να «στριμωχτούν» τουλάχιστον 25-26-27 παιδιά ανά αίθουσα.

Ο στόχος του Υπουργείου είναι να μπαλώσει, όπως – όπως, τα 6.000 κενά που υπάρχουν πανελλαδικά και για τα οποία η Κεραμέως δήλωνε σε τηλεοπτικό κανάλι χθες, ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος, ότι οφείλονται στις άδειες που έχουν πάρει οι εκπαιδευτικοί!!! Από τα σχολεία της Ηλείας (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Ειδικής Αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης), λείπουν 60 εκπαιδευτικοί. Την ίδια στιγμή που: Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία προσπαθούμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να συμμαζέψουμε τα «ασυμμάζευτα» των μορφωτικών και ψυχολογικών επιπτώσεων που προέκυψαν από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας (κλείσιμο σχολείων, τηλεκπαίδευση κ.λ.π.).

Οι 20 μήνες πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής- ασφάλειας αλλά και την ανάγκη για κάλυψη των μαθησιακών κενών που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να κηρύξει γενικευμένο πόλεμο με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας!! Υποκριτικά διατυμπανίζει ότι κόπτεται και προωθεί την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Οι μάσκες έχουν πέσει! Πρέπει να πάρει την απάντηση από την κοινωνία της Ηλείας. Πρωτοβάθμια Σωματεία, Συλλόγους Γονέων, Μαθητικές Κοινότητες, και Δήμους. Απεργούν σήµερα οι εκπαιδευτικοί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 π.µ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: