Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αυγερινοπούλου: Έγκριση Καραμανλή 8.500.000 ευρώ για το Φράγμα Πηνειού και Λίμνη Καραμανλή

Αυγερινοπούλου: Έγκριση Καραμανλή 8.500.000 ευρώ για το Φράγμα Πηνειού και Λίμνη Καραμανλή

Αθήνα, 16 Απριλίου 2021

Με μια σημαντική είδηση για την Ηλεία συνοδεύτηκε η συνάντηση την οποία είχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, και η Βουλευτής Ν. Ηλείας,Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, καθώς ο κ. Υπουργός ενέκρινε κονδύλιο ύψους 8.500.000 ευρώ για την ασφάλιση και ανάδειξη του Φράγματος Πηνειού και της λίμνης Καραμανλή. Πρόκειται για ένα σπουδαίοσε εθνικό επίπεδο έργο υποδομής, το οποίο θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλά περιβαλλοντικά, οικονομικά και τουριστικά οφέλη. Το συνολικό έργο στην υλοποίησή του υπολογίζεται να ανέλθει περί τα 100.000.000 ευρώ, κατηγοριοποιώντας το ανάμεσα στα μεγάλα έργα. Θα συμβάλλει δε καθοριστικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, των υδάτινων αποθεμάτων και της κλιματικής ισορροπίας της περιοχής, αλλά και τη τουριστική ανάπτυξη όλου του ορεινού όγκου της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενέκρινε και αποστέλλεταιπρος δημοπράτηση το επόμενο χρονικό διάστημαμελέτη ύψους 8.500.000 ευρώ με τίτλο: «Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα,  ασφάλιση και ανάδειξή του και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας». Η εν λόγω μελέτη έχει ενταχθείστον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων και μάλιστα με διευρυμένο αντικείμενο πλέον αντικείμενο του αρχικά σχεδιασθέντος.Θαεπικαιροποιηθεί, δηλαδή, επιπροσθέτως, η υδρολογική λεκάνη απορροής του φράγματος Πηνειού και θα διεξαχθούν μελέτες για την ασφάλεια του φράγματος.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Υπουργό και την Κυβέρνηση, καθώς η προτεραιοποίηση του έργου και η χρηματοδότησή του από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποδεικνύουν εμπράκτως τη φροντίδα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για την Ηλεία, η οποία πάσχει από έλλειψη σύγχρονων υποδομών. Η Ηλεία, με σειρά νέων δράσεων και επενδύσεων, μπαίνει ξανά στον χάρτη των  μεγάλων έργων.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το οποίο Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και Βουλή ενώνουν δυνάμεις. Αποτελούν δε τα έργα για τα φράγματα υψηλή προτεραιότητα της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, στην οποία η Δρ. Αυγερινοπούλου διατελεί Πρόεδρος. Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Βουλευτής έβαλε στο «τραπέζι» και την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της υδρολογικής λεκάνης και τα έργα υποστήριξης του φράγματος του ποταμού Αλφειού.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: