Αυγερινοπούλου: Καλύτερο τηλεοπτικό σήμα δίνεται στην Ηλεία!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αυγερινοπούλου: Καλύτερο τηλεοπτικό σήμα δίνεται στην Ηλεία!

Αυγερινοπούλου: Καλύτερο τηλεοπτικό σήμα δίνεται στην Ηλεία!

Επικοινωνία της Βουλευτού με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2021

Καλύτερο τηλεοπτικό σήμα δίνεται στους κατοίκους της Ηλείας με τη δράση «Λευκές περιοχές», σε συνέχεια της υπογραφής της υπ.’ αριθμ. 14177/14-5-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με τίτλο: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και τηλεπικοινωνιών των περιοχών της Ηλείας.

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε εκ νέου με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ζήτησε να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «λευκών» περιοχών και πρόσθετες περιοχές. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει κάνει άλματα προόδου και συνεχίζει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση των ψηφιακών υποδομών στο σύνολο του Ν. Ηλείας.

Η κα Βουλευτής ευχαριστεί τα συναρμόδια Υπουργεία για την αγαστή συνεργασία τους για τη πρωτοβουλία αυτή, η οποία ανταποκρίνεται και στα αιτήματα των Βουλευτών, για τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών. Η ολοκλήρωση των ψηφιακών υποδομών είναι μια σημαντική προτεραιότητα τόσο όσο και οι υποδομές για την ανάπτυξη της Ηλείας και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών για τον τουρισμό, την παραγωγή, το εμπόριο και την εκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι η κα Αυγερινοπούλου, σε συνέχεια της επικοινωνίας της με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Στάβερη, ο οποίος είναι συμπατριώτης μας και κατάγεται από το Αυγείο, το Δεκέμβρη του 2020 είχε επικοινωνήσει με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας και είχε υποβάλλει στο Υπουργείο κατάλογο των περιοχών – οικισμών του Νομού, κυρίως του ορεινού όγκου, που χρειάζεται να καλυφθούν με τηλεοπτικό σήμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το πρόγραμμα αφορά σε επιδότηση ύψους 150 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (αποκωδικοποιητή) στους μόνιμους κατοίκους των «λευκών» περιοχών που είναι εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, προκειμένου να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα https://white-areas.gov.gr/.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: https://mindigital.gr/archives/2431

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: