Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αυτή είναι η νέα μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai – News.gr
Αυτή είναι η νέα μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai – News.gr

Αυτή είναι η νέα μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai – News.grΗ Κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε το λανσάρισμα της IONIQ

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της νέας μάρκας IONIQ που αφορά αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, ανοίγοντας ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ένα νέο κεφάλαιο.

Με την ονομασία IONIQ, η Hyundai θα αξιοποιήσει την κατασκευαστική τεχνογνωσία της σε οχήματα EV για να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια με πιο καινοτόμα μοντέλα να ακολουθούν. Για να εκπληρώσει την αποστολή της νέας μάρκας, η Hyundai θα συνδυάσει τις τρέχουσες EV δυνατότητες (όπως εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, ευρύχωρο εσωτερικό και τροφοδοσία με μπαταρία) με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδιασμό, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την ενσωμάτωση εμπειριών εντός και εκτός αυτοκινήτου για άνετα ταξίδια.

Η ονομασία IONIQ που συνδυάζει τις λέξεις «ιόν» και «μοναδικός», ξεκίνησε σαν ένα μακροπρόθεσμο έργο έρευνας και ανάπτυξης επικεντρωμένο στη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα. Με βάση το έργο αυτό, η Κορεάτικη φίρμα το 2016 παρουσίασε ένα όχημα με την ονομασία IONIQ, το πρώτο και μοναδικό μοντέλο στον κόσμο που προσφέρει μια επιλογή από τρεις ηλεκτροκινητήρες (hybrid electric, plug-in hybrid και battery electric) σε έναν τύπο αμαξώματος.

IONIQ 5, 6 & 7

Η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών (EV) οχημάτων με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα, με τους ζυγούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τα sedan και τους μονούς αριθμούς για τα SUV.

Το πρώτο μοντέλο με το νέο εμπορικό σήμα θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Το μοντέλο βασίζεται στο concept EV ’45’, τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) του 2019 στη Φρανκφούρτη ως φόρο τιμής στο πρώτο της πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Το 2022, θα παρουσιαστεί το sedan IONIQ 6, το οποίο βασίζεται στο νεότερο concept car της εταιρείας το EV ‘Prophecy’, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει το IONIQ 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024

Τα μοντέλα της νέας μάρκας θα διαθέτουν μια Ηλεκτρική Αρθρωτή Παγκόσμια Πλατφόρμα, γνωστή ως E-GMP, η οποία θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και άφθονης αυτονομίας. Η ειδική για EV οχήματα πλατφόρμα θα επιτρέψει τον επαναπροσδιορισμό του εσωτερικού του οχήματος ως «έξυπνο χώρο διαβίωσης» με ρυθμιζόμενα καθίσματα, ασύρματη συνδεσιμότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ένα κουτί με σχεδίαση γαντιού ως συρτάρι.

Πληροφορίες σχετικά με την μάρκα IONIQ βρίσκονται στην διεύθυνση: www.hyundai.com/worldwide/en/brand/ioniq-launch.

Νίκος Τσάδαρης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: