ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αυτός ο άνδρας είναι ο «πατέρας» του web: Δείτε πώς κατακεραύνωσε Google και Facebook ότι καταστρέφουν το δημιούργημά του (Φωτό & Βίντεο)

Αυτός ο άνδρας είναι ο «πατέρας» του web: Δείτε πώς κατακεραύνωσε Google και Facebook ότι καταστρέφουν το δημιούργημά του (Φωτό & Βίντεο)

Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, το 1989, άλλαξε για πάντα την πραγματικότητά μας καθώς εφηύρε το web, «διαδίκτυο» στα Ελληνικά.

Ύστερα από τόσα χρόνια, ο δημιουργός του διαδικτύου λοιπόν εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του παγκόσμιου ιστού, βάζοντας στο στόχαστρο την Google και το Facebook.

Συγκεκριμένο, ο Μπέρνερς-Λι μίλησε στο επιστημονικό Forum «Web Summit», στη Λισαβόνα, και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας Μεγάλης Χάρτας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Έχουμε χάσει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων μας και αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται ως όπλο εναντίον μας. Η δύναμη να έχει κανείς πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες από όλο τον κόσμο, χειραγωγείται από κακόβουλους παράγοντες. Οι κυβερνήσεις με αυξανόμενο ρυθμό λογοκρίνουν τις online πληροφορίες ή κλείνουν τελείως το Ίντερνετ» είπε ο Μπέρνερς-Λισύμφωνα με το CNBC.

Ο ίδιος προωθεί, λοιπόν, ένα νέο «Συμβόλαιο Για Τον Παγκόσμιο Ιστό»και πρσσπαθεί να πείσει μεγάλες εταιρείες να θεωρούν τα προσωπικά δεδομένα ως ακρογωνιαίο λίθο του κυβερνοχώρου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: