Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
“Barbara”: Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία – Στα λευκά μόνο τα ορεινά!
Ολυμπία: Στα λευκά «ντύθηκε» η Αγία Κυριακή - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

“Barbara”: Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία – Στα λευκά μόνο τα ορεινά!Τα «δόντια» του δείχνει με το «καλημέρα» ο Φεβρουάριος, που αν και τελευταίος μήνας του χειμώνα, έφερε χαμηλές θερμοκρασίες σε όλον τον νομό.

Μάλιστα, στα λευκά ντύθηκαν χθες τα ορεινά σημεία της Ηλείας ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας «Barbara» που σαρώνει τη χώρα από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ ο υπόλοιπος νομός επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα, στα λευκά έχουν ντυθεί ο Επικούριος Απόλλωνας και η Αγία Κυριακή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό χειμωνιάτικο τοπίο. Όσον αφορά τον υπόλοιπο νομό, στις περισσότερες περιοχές υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις, αρκετοί κεραυνοί αλλά και χαλαζόπτωση όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως η χαλαζόπτωση θα έχει επηρεάσει τις καλλιέργειες.

Η λειτουργία των σχολείων

Παρά την κακοκαιρία που πλήττει και τον νομό μας, η κατάσταση που έχει προκληθεί δεν είναι τέτοια προκειμένου να εμποδίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ωστόσο, στην περιοχή της Ανδρίτσαινας με απόφαση δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, ενώ σε ότι αφορά τον δήμο Ζαχάρως αποφασίστηκε στα σχολεία της Ν. Φιγαλείας η έναρξη των μαθημάτων να γίνει στις 09:00.

«Δίχως πρόβλημα μέχρι στιγμής τα δρομολόγια»

Για τα τοπικά αλλά και τα υπεραστικά δρομολόγια μίλησε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, που σε σύντομη δήλωσή του τόνισε πως εκτελούνται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως όσον αφορά τα δρομολόγια εντός νομού αυτά εκτελούνται δίχως προβλήματα, ενώ σημείωσε πως οι δυσκολίες είναι κυρίως στα υπεραστικά δρομολόγια προς Αθήνα όπου η χιονόπτωση είναι μεγαλύτερη, χωρίς ωστόσο να έχει ακυρωθεί κάποιο δρομολόγιο μιας και η εξέλιξη του φαινομένου είναι τέτοια που επιτρέπει ακόμα τη συνέχιση των δρομολογίων.

Τέλος, επεσήμανε πως παραμένουν σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου όταν και αν χρειαστεί να σταματήσουν τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα, όπου φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο η κακοκαιρία.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: