Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Bitcoin: Ποια είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που το αναγνώρισε ως νόμιμο νόμισμα
Bitcoin: Ποια είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που το αναγνώρισε ως νόμιμο νόμισμα

Bitcoin: Ποια είναι η πρώτη χώρα του πλανήτη που το αναγνώρισε ως νόμιμο νόμισμαΕρωτήματα για το αν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νόμισμα στις καθημερινές συναλλαγές

Έφτασε η στιγμή του bitcoin να γίνει νόμιμο νόμισμα σε κάποια χώρα του κόσμου.

Συγκεκριμένα, μετά το «πράσινο φως» του κογκρέσου της χώρας, το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται έτσι η πρώτη χώρα που υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα καθιστώντας το νόμιμο.

«Το νομοσχέδιο #Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη νομοθετική συνέλευση. Ιστορία!», έγραψε μετά την ψηφοφορία αργά το βράδυ της Τρίτης (08/06) στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

The #BitcoinLaw has been approved by a supermajority in the Salvadoran Congress.

62 out of 84 votes!

History! #Btc🇸🇻

— Nayib Bukele 🇸🇻 (@nayibbukele) June 9, 2021

Ο πρόεδρος είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές.

Ψηφίστηκε με την υποστήριξη των συμμάχων του Μπουκέλε παρότι τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει κριτική για την επίσπευση της ψηφοφορίας και είχαν αρνηθεί να το υποστηρίξουν.

Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».

Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να αποφεύγεται ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους.

Τα εμβάσματα από Σαλβαδοριανούς που εργάζονται στο εξωτερικό αναλογούν σε ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας, ανάλογο σχεδόν με το 22% του ΑΕΠ.

Το 2020, τα εμβάσματα προς την χώρα ανήλθαν σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

«Αυτός είναι ένας νόμος που θα θέσει το Ελ Σαλβαδόρ στο παγκόσμιο επίκεντρο, θα γίνουμε πιο ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο Ρόμεο Άουερμπαχ, βουλευτής του κόμματος «Μεγάλη Συμμαχία για την Εθνική Ενότητα», ένας σύμμαχος του Μπουκέλε.

Στα μέσα Μαΐου του 2020 η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, ωθούμενη από σοβαρούς επενδυτές από την Wall Street ως την Silicon Valley.

Αλλά η αστάθεια του bitcoin – που αυτή τη στιγμή η ισοτιμία του ανέρχεται σε 33.814 δολάρια – και το ασαφές νομικό καθεστώς του εγείρουν ερωτήματα για το αν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νόμισμα στις καθημερινές συναλλαγές.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: