Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χαφζά Τζιρντάμπ: «Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει και βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους»

Χαφζά Τζιρντάμπ: «Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει και βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους»

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Silecne Turkey» που τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε σάλο με τη φωτεινή επιγραφή «STOP Ερντογάν» στην πλατεία Τάιμς του Μανχάταν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η Χαφζά Τζιρντάμπ καταγγέλλει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και αποκαλύπτει ότι σήμερα σε 40 διαφορετικά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες της οργάνωσής της. ««Με όλη μου την ενέργεια και δύναμη και με όλη μου την καρδιά αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μόνο το σύστημα και η παρακμή. Ο λαός πρέπει να μάθει τι συμβαίνει και να συσπειρωθεί, σε μια ενότητα, με γνώμονα την αλληλεγγύη. Να αντισταθούν σε αυτή την επιχείρηση», τόνισε.

Με την πινακίδα που έστησαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης με την επιγραφή «STOP Erdogan» προκάλεσαν την οργή της Άγκυρας. «Έγινε μεγάλη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε  χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν βασανισμοί, αυθαίρετες κρατήσεις, κατασχέσεις περιουσιών. Ακόμα ένας λόγος είναι οι επιχειρήσεις που διεξάγονται εκτός Τουρκίας από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τη γνωστή ΜΙΤ, που αιχμαλωτίζουν αντιφρονούντες. Ο οργανισμός μας έχει δεχτεί σφοδρές πιέσεις, από την επιτροπή της τουρκο-αμερικανικής ένωσης της οποίας ο αντιπρόεδρος είναι ξάδερφος του Ερντογάν», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: