Χρ.Γαβράς: Να γίνει παρέμβαση για την τιμή και τη διάσωση της σταφίδας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρ.Γαβράς: Να γίνει παρέμβαση για την τιμή και τη διάσωση της σταφίδας

Χρ.Γαβράς: Να γίνει παρέμβαση για την τιμή και τη διάσωση της σταφίδας

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ

Να γίνει παρέμβαση για την τιμή

και τη διάσωση της σταφίδας

Το γεγονός ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό παραμένει στάσιμο και χωρίς καμία θετική εξέλιξη για τους παραγωγούς του Νομού μας, το θέμα της τιμής της σταφίδας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας, γι’ αυτό και θα περίμενε κανείς πιο γρήγορα αντανακλαστικά για την προστασία του προϊόντος από τους επιτήδειους… κερδοσκόπους που καραδοκούν!..

Την επισήμανση έκανε χθες ο πρ. Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, συμπλήρωνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και παλαιότερα είχε αντιδράσει άμεσα και ο αγροτικός τομέας της ΝΔ στην Ηλεία ασκώντας έντονες παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή και να διασωθεί έτσι η καλλιεργητική χρονιά των σταφιδοπαραγωγών μας.

«Σήμερα είπε ο κ. Γαβράς, «οι αγρότες βρίσκονται καθημερινά στον τρύγο και ολοκληρώνουν την συγκέντρωση του προϊόντος, χωρίς καν να γνωρίζουν τις προθέσεις και τις θέσεις εμπόρων και μεταποιητών που από την πλευρά τους… ”χαμηλώνουν το δείκτη” αφήνοντας σε αγωνία τους κατοίκους στο Καράτουλα, το Σόπι, το  Χειμαδιό, την Κουτσοχέρα, το Χάβαρι και άλλων περιοχών.

Θα ήταν αναγκαίο έστω και σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή να συμπαρασταθεί έμπρακτα ζητώντας παρέμβαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγοντας παράλληλα τους αγρότες σχετικά με το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Δεν αρμόζει σε κανέναν να μένει απλός θεατής περιμένοντας απλά τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν γιατί μια πολύ χαμηλή τιμή στη σταφίδα, θα είναι ισχυρό πλήγμα στην ηλειακή παραγωγή, θα αφήσει εν αμφιβόλω την τύχη του προϊόντος για τα επόμενα χρόνια και θα έχει επιπτώσεις γενικότερα στην οικονομία του τόπου.

Πολύ περισσότερο τώρα που όπως και οι ίδιοι οι αγρότες λένε πως η φετινή σοδειά βγάζει μια από τις καλύτερες ποιότητες των τελευταίων ετών».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: