Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρηματιστήριο: Διστακτικές κινήσεις, με χαμηλό τζίρο
Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές «τσεκάρουν» οι αγοραστές

Χρηματιστήριο: Διστακτικές κινήσεις, με χαμηλό τζίρο


Επιφυλακτικά και με ελεγχόμενες απώλειες κινούνται τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς οι περισσότεροι των επενδυτών έχουν υιοθετήσει στάση αναμονής, περιμένοντας τις απογευματινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Λαγκάρντ που θα ακολουθήσουν.

Η προσοχή και στην Αγορά ομολόγων, καθώς οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο στις αποδόσεις, με την απόδοση του Ιταλικού 10ετους τίτλου να αναρριχάται κατά 13 μονάδες βάσης, στο 3,51%, τραβώντας ψηλότερα τις αποδόσεις για όλους τους Ευρωπαίους Εκδότες (στο 3,48% αναρριχάται η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, με ήπια ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με τον τζίρο να κινείται με σαφώς πιο αργούς ρυθμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο ημίωρο συναλλαγών συμπληρώθηκε με τζίρο 3,7 εκατ., όταν στο ίδιο διάστημα χθες ο τζίρος έφθασε στα 5 εκατ.

Με τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις να παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι όποιες πρωτοβουλίες των ενεργών παικτών εξαντλούνται στα στενά όρια του FTSE25, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι ΕΤΕ (+1,95%), ΕΥΡΩΒ (+1,27%), ΑΔΜΗΕ (+1,50%), ΒΙΟ (+1,16%), ΔΕΗ (+1,01%), ΟΠΑΠ (+1,30%) και ΣΑΡ (+2,27%).

Από τις “κόκκινες” Δεικτοβαρείς μετοχές, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΥΔΑΠ (-1,75%) και ΜΟΗ (-1,49%).

Λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας σαν, μέχρι στιγμής, υψηλό τις 821,14 μονάδες (+0,71%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 6,5 εκατ. (9 εκατ. χθες κατά την πρώτη ώρα συναλλαγών).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: