Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρηματιστήριο: Κινητικότητα στον ενεργειακό κλάδο
Χρηματιστήριο: Με το… ζόρι στις 900 μονάδες ο ΓΔ

Χρηματιστήριο: Κινητικότητα στον ενεργειακό κλάδο


Mε μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαφοροποιούνται οι επενδυτές στο ΧΑ έναντι των ευρωπαϊκών, με πρωταγωνιστή τον ευρύτερα εννοούμενο ενεργειακό κλάδο.

Η συνεχιζόμενη εισροή καθαρών επενδυτικών κεφαλαίων κυρίως σε Motor Oil, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δίνει νεύρο στη συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου κλάδου. Με γνώμονα τις τρέχουσες διεργασίες και τις προοπτικές σε επιχειρηματικό επίπεδο, κυρίως ξένα funds τοποθετούνται στις συγκεκριμένες εισηγμένες.

Αποτέλεσμα, τα νέα ιστορικά υψηλά για Mytilineos στα 18,59 ευρώ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 20,36 συνδυαστικά με τα υψηλά -σχεδόν- 4ετίας για Motor Oil στα 20,90 ευρώ.

Το ουσιαστικό είναι πως οι εισροές συνεχίζονται σε ανοδική φορά των μετοχών, που πλέον αποφέρουν 7,01% για τη ΜΟΗ σε διάστημα εβδομάδας, 3,46% για τη ΜΥΤΙΛ και 4% για την ΤΕΝΕΡΓ. Πολύ σημαντικές αποδόσεις σε επίπεδα αποτιμήσεων δισ. Ειδικότερα στα 2,65 δισ. αποτιμάται η Mytilineos, στα 2,35 δισ. η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και στα 2,26 δισ. η Motor Oil. Σε αναμονή -των εξελίξεων στη Ρουμανία με την Enel Romania- στη ΔΕΗ.

Στις 2.195 (0,18%) ο FTSE25, στις 614 (-0,25%) ο ΔΤΡ, με την απόκλιση των δύο να συντηρείται για ακόμη μία συνεδρίαση.

Την εικόνα συμπληρώνουν ο ΟΤΕ, επίσης με αγοραστές στα 14,86 ευρώ, η Helleniq Energy στα 7,43, με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,90 ευρώ, Jumbo στα 15,20 ευρώ να ακολουθούν.

Παράλληλα, στον τραπεζικό κλάδο, δεύτερη σερί συνεδρίαση συσσώρευσης πέριξ των 610 μονάδων, με την Πειραιώς στο συν και τις Eurobank, ETE, Alpha Bank με μικρές απώλειες.

Στα άξια αναφοράς, η για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στον τίτλο της Eurobank.

Μέτρια η αξία συναλλαγών, στα 25 εκατ. νωρίτερα (στις 14:00), με το 60% σε μία… χούφτα μετοχές.

Φρέναρε στο 2,8% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 3ο τρίμηνο, κάτι που δεν εμποδίζει την Jefferies να είναι «ταύρος» και το 2023, όπως σημείωνε ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Στις 48/58 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με mid&small caps των Qual, MIG, Δρομέας, CairoMezz κ.α. να ξεχωρίζουν.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: