Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρηματιστήριο: Νέα αναμέτρηση με τις 800 μονάδες
Χρηματιστήριο: Παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Νέα αναμέτρηση με τις 800 μονάδες


Στο τι μέλλει γενέσθαι με τον Nord Stream, στα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ και στα οικονομικά αποτελέσματα στη Wall Street στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Από χαμηλότερα επίπεδα τα futures του DAX στη Φρανκφούρτη, την ώρα που στην κυβέρνηση, στο Βερολίνο, οι ανησυχίες για τη στάση της Μόσχας αναφορικά με τη ροή φυσικού αερίου είναι στο «κόκκινο». Από τις 12.843 (-1,05%) τα Συμβόλαια του δείκτη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Από χαμηλότερα επίπεδα και τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, σε αναμονή ανακοίνωσης του πληθωρισμού Ιουνίου, μεθαύριο Τετάρτη. Από το ύψος, δομική σύνθεση θα καθορισθεί η νομισματική/επιτοκιακή πολιτική της Fed για το επόμενο διάστημα, προς Σεπτέμβριο. Οριακά στο 3,090% νωρίτερα το US10Y, με ανεπαίσθητη μεταβολή, στις 24,64 μονάδες ο δείκτης VIX, στα 105,95$/βαρέλι το Brent σε πτωτική τροχιά.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αγοραστές πήραν «ανάσες» το 2ήμερο Πέμπτης-Παρασκευής, με αποτέλεσμα οι απώλειες έως 3% για τον Γενικό Δείκτη -στα μέσα της εβδομάδας- να περιοριστούν στο οριακό 0,42% (εβδομαδιαίο) και τον δείκτη στις 802,16 μονάδες.

Μοχλός της ανοδικής διόρθωσης (για relief rally στην πτώση, κάνουν λόγο αναλυτές) ο τραπεζικός κλάδος, με επιθετικό φίνις την Παρασκευή. Στις 484,20 μον. ο Δείκτης Τραπεζών, που με το 3,91% της Παρασκευής οι απώλειες μετριάσθηκαν σε 0,57% σε εβδομαδιαίο.

Για τους αναλυτές, σημεία αναφοράς στα του κλάδου ήταν η ανακοίνωση της αύξησης του ποσοστού της Capital στο 5,03% στο μ.κ. της Alpha Βank και η παρουσίαση της Πειραιώς σε αναλυτές. Σχετικό το ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου, για το θετικό μήνυμα που μετάφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου.

Στο 0,80 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στο 0,8254 της Πειραιώς, στο 0,79 της Eurobank, στα 3,026 της Εθνικής.

Με 5,99% στην εβδομάδα η μετοχή της Εθνικής ήταν η μόνη με θετικό πρόσημο από τις συστημικές.

Επαναφορά αγοραστών στα blue chips, με Viohalco, ElvalHalcor, Cenergy Holdings στο επίκεντρο, με αφορμή πληροφορίες για εξελίξεις στο μέτωπο Cenergy Holdings-Orsted.

Στα 3,625 η Viohalco, στο 1,394 της ElvalHalcor, στα 2,72 της Cenergy Holdings, αντιδρώντας Πέμπτη-Παρασκευή μετά από ισχυρή διόρθωση.

Με αγορές και σε τίτλους των Coca Cola, ΤΙΤΑΝ, AEGEAN, Lamda Development, ΔΕΗ, σε αναμονή/ετοιμότητα Mytilineos, Motor Oil, OTE, Jumbo κ.α.

Στις 1.921,06 μονάδες ο FTSE25, με αντίσταση στις 1.995 και στήριξη στις 1.882 μονάδες.

Για τον ΓΔ, οι 843 και 787 μονάδες είναι οι δύο τιμές-όρια που ενδιαφέρουν τους επενδυτές.

Eurogroup και Ecofin με αυστηρά μηνύματα (και) προς Ελλάδα σήμερα-αύριο, σύμφωνα με την Αγγελική Παπαμιλτιάδου, αλλά με τους… Βόρειους σε λάθος χρόνο, συγκυρία και περιβάλλον.

Για τα καθ’ ημάς, πιο ενδιαφέροντα ήταν όσα δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ στο Bloomberg, ειδικότερα οι αναφορές Στουρνάρα στον νέο Μηχανισμό στήριξης (στοχευμένων αγορών κρατικών ομολόγων). Εξού και το ενδιαφέρον για τη σημερινή «κλειδωμένη» (επαν)έκδοση 10ετούς από τον ΟΔΔΗΧ για την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, το GR10Y στο 3,658%, οριακά «τσιμπημένο».

«Κλειδί» για τους traders ο τραπεζικός κλάδος, ενδιαφέρον για το πώς θα «τιμολογηθεί» η στάση του οίκου Fitch την Παρασκευή.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: