Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρηματιστήριο: Ποιοι κλειδώνουν κέρδη πριν την αργία 25ης Μαρτίου
Φρένο με καθίζηση τζίρου στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Ποιοι κλειδώνουν κέρδη πριν την αργία 25ης Μαρτίου


Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά, με την προθεσμιακή της Νέας Υόρκης στο “πράσινο”. Σε ανάλογο ρυθμό και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ΟΠΑΠ να κάνει την διαφορά για τους αγοραστές, καθώς με την υπεραπόδοση της μετοχής έως τα 13,08 ευρώ ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 875 μονάδες.

Στη μετοχή του Οργανισμού σημαντικό μέρος συναλλαγών, ανεβάζοντας σε 10 εκατ. τον συνολικό τζίρο στα πρώτα 30′ της συνεδρίασης, καθώς στις άλλες μετοχές ο ρυθμός/αξία συναλλαγών είναι-συγκριτικά- αρκετά πιο υποτονικός.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα 2021, ειδικότερα τον συνδυασμό μερίσματος-επιστροφής κεφαλαίου φάνηκε-από τις πρώτες κιόλας εντολές- πως ο joker των long θα ήταν το χαρτί του ΟΠΑΠ. Περισσότερα από 500 χιλ. τα τεμάχια, που είχαν αλλάξει χέρια-ήδη- μέχρι τις 11.00′ και μάλιστα χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις.

Στα 12,90-13,08 ευρώ η μετοχή, συμβάλλοντας στην άνοδο του FTSE25 έως τις 2.112,68 μονάδες και του Γενικού Δείκτη έως τις 873,34 μονάδες.

Η υπεραπόδοση για τον τίτλο του ΟΠΑΠ αφήνει το περιθώριο να βγουν πωλήσεις σε άλλα χαρτιά του δείκτη, συγκεκριμένα σε ΟΤΕ, Mytilineos, Motor Oil, ΔΕΗ καθώς και σε τραπεζικά.

Εξ’ αρχής η συνεδρίαση είχε την ιδιαιτερότητά της και λόγω της μεθαυριανής αργίας, παράμετρος που οδηγεί ορισμένους σε μερικό “κλείδωμα” θέσεων σήμερα-αύριο.

Σε Alpha Bank, OTE, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank, Mytilineos, Coca Cola, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil αλλά και σε Πειραιώς, Πετρόπουλο, Τεχνική Ολυμπιακή, Lamda Development κ.α. συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος.

Με πωλητές η Coca Cola έως τα 19,98 (-1,53%) καθώς χαμηλότερα διαμορφώνεται η CCH στο Λονδίνο.

Πωλητές σε ΟΤΕ (16,41), ΔΕΗ (7,43), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (15,02) κ.α. μικρό πλεονέκτημα των αγοραστών σε ΜΟΗ (13,55), Jumbo (13,82) αλλά με τους πρώτους να έχουν προβάδισμα σε 40 μετοχές έναντι 32 των δεύτερων.

Στα 13,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, λίγο μετά τις 11.15′ σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση, με τον ΟΠΑΠ στο προσκήνιο και περιορισμένης έκτασης stock picking σε επιλεγμένα mid caps (Τεχνική Ολυμπιακή, AVAX, Intrakat, Fourlis, Autohellas).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: