Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Χρηματιστήριο: Στο τραπέζι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Χρηματιστήριο: Κοντά στα υψηλά ημέρας ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο: Στο τραπέζι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών


Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα, πτωτικά οι αγορές στην Ασία, συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγορά αγγλικών ομολόγων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή μερική κατοχύρωση θέσεων, προτεραιότητα δίνεται στη διασφάλιση/επιβεβαίωση των στηρίξεων.

Με 50,024 εκατ. τζίρο η διόρθωση 0,34% για τον Γενικό Δείκτη στις 848,17 μονάδες, περίπου 10 εκατ. λιγότερα από την αντίδραση με 1% στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Εκ προοιμίου γνωστό και αναμενόμενο από τους επαγγελματίες της αγοράς πως η ανοδική διόρθωση που ξεκίνησε από την περιοχή των 770 είχε ως πρώτο-κύριο- στόχο την ευρύτερη ζώνη τιμών πέριξ των 850 μονάδων.

Κίνηση που ξεκίνησε από τις τελευταίες συνεδριάσεις Σεπτεμβρίου-πρώτες Οκτωβρίου και μέχρι τώρα αποφέρει δύο συνεχόμενους εβδομαδιαίους κύκλους με κέρδη για όσους τοποθετήθηκαν από τα αρχικά χαμηλά ή ακολούθησαν στη συνέχεια.

Με μοχλό κυρίως τον τραπεζικό κλάδο αλλά σταδιακά με την πλειονότητα των blue chips, σε μία χαμηλού-μέτριου κόστους κυκλική τοποθέτηση περί των 45-50 εκατ. (μέσος όρος των πρώτων δύο εβδομάδων του Οκτωβρίου).

Πλέον, στο 4% η απόδοση για τον ΓΔ σε εβδομάδα μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση. Στο 6,06% για τον ΔΤΡ και στο 4,27% για τον FTSE25, επιβεβαιώνοντας αφενός την υπεραπόδοση των τραπεζικών, αφετέρου το premium για τις μετοχές του κλάδου.

Για τον ΔΤΡ η περιοχή των 580 μονάδων είναι η πρώτη/κοντινή σημαντική, για την πειστική υπέρβαση της οποίας θα απαιτηθεί η είσοδος και νέων επενδυτών, εισροής επιπλέον ρευστότητας. Στις 570 κοντινή στήριξη για σήμερα και ανάλογα βλέπουμε για αύριο.

Τελευταία συνεδρίαση για τη σειρά Οκτωβρίου στα Παράγωγα η αυριανή, με τον FTSE25 στις 2.052,45 μονάδες και τα Συμβόλαια του δείκτη με μικρό discount, λίγο χαμηλότερα, στις 2.039,25 τα 1.229 ΣΜΕ τρέχοντος. Στις 2.029 τα 706 ΣΜΕ σειράς Νοεμβρίου.

Τεχνικά, ενδεχόμενη -πολύ πιθανή- διόρθωση του δείκτη έως τις 2.030-2.025 μονάδες θα διευκόλυνε όσους σχεδιάζουν να κλείσουν θέσεις (σήμερα-αύριο), συνεκτιμώντας όμως πως με θετικό πρόσημο μπορεί να ολοκληρωθεί και η τρίτη (συνεχόμενη) εβδομάδα.

Η σημαντική απόδοση κατ’ αρχάς τραπεζικών τίτλων οδηγεί αρκετούς σε μερική κατοχύρωση θέσεων, για αυτό τα 3,4 ευρώ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως στήριξη σήμερα. Αντίστοιχα το 0,94 για τη Eurobank, όπως το 0,85 για την Alpha Bank και το 1,17 για την Πειραιώς.

Συνέχεια για αγορές σε μετοχές με διαμορφωμένη τάση, με ενθαρρυντική τη χθεσινή άνοδο μετοχών, λ.χ. ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: