ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ : ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ..
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ :  ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ..

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ :  ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ..

Δίπλα στους πυρόπληκτους με άμεσες

πρωτοβουλίες και πράξεις αρωγής

Η Ηλεία γνωρίζει για μια φορά ακόμη τον όλεθρο των πυρκαγιών και οι συνέπειες αυτής της νέας περιβαλλοντικής και όχι μόνο καταστροφής θα είναι διαχρονικά το επόμενο διάστημα μεγάλες για τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Δυστυχώς είναι κάτι που ούτε τώρα δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε παρά την κινητοποίηση που υπήρξε και την ακατάπαυστη «μάχη» των πυροσβεστών και των εθελοντών μας στα μέτωπα της φωτιάς.

Τα παραπάνω τονίζει ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να στραφεί το κυβερνητικό ενδιαφέρον τώρα στην άμεση στήριξη των πυροπλήκτων του Νομού μας.

Οι άνθρωποι που υπέστησαν ζημιές χάνοντας αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες από τις οποίες περίμεναν να ενισχύσουν σημαντικά το βασικό εισόδημά τους είναι σίγουρα σε δύσκολη θέση και οικονομική κατάσταση και εκεί  ακριβώς οφείλουμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες της ενίσχυσής τους.

Πρόσθεσε ακόμη ο Χρήστος Γαβράς ότι με την παρακολούθηση ή απλή ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών ή με επισκέψεις τυπικής σημασίας δεν είναι δυνατόν να προσφερθεί ουσιαστικό έργο. Χρειάζεται ένας σχεδιασμός επείγουσας συνδρομής απέναντι στους πυρόπληκτους και σε αυτό οφείλει να πιέσει και η κομματική οργάνωση της ΝΔ  με τις ανάλογες παρεμβάσεις της

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να υπάρξει καμία χρονοτριβή αλλά να δώσουμε τις πραγματικές διαστάσεις που έχουν μέχρι τώρα οι φωτιές, πρωτίστως την δεινοπαθούσα περιοχή των Κρεστένων αλλά και σε άλλα σημεία που πέρασε η φωτιά όπως στα Άγναντα, την Κορυφή, την Βάλμη, το Λιβαδάκι, την Βουπρασία κλπ. Τα αντανακλαστικά  μας πρέπει να είναι γρήγορα και να χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ανθρωπιά και ευαισθησία.

Σε αυτή την κατεύθυνση και η ΔΕΕΠ καλείται να έχει τον δικό της ξεχωριστό παρεμβατικό ρόλο με συλλογική αντίληψη διάθεση και ενεργοποίηση και όχι με μεμονωμένες ανούσιες παρουσίες. Οι πληγέντες χρειάζονται πράξεις  αλληλεγγύης και ευθύνης για την «επόμενη ημέρα» των πυρκαγιών και όχι λόγια και ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η παρουσία του Υπουργού μας κ. Θεοδωρικάκου στην τελευταία πυρκαγιά έστειλε ένα θετικό μήνυμα για τις άμεσες αντιδράσεις της κυβέρνησης και αυτό μας ικανοποιεί. Δεν μένει παρά να δούμε τί μπορεί να γίνει στην συνέχεια..

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: