Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Click away – click in shop: Κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου

Click away – click in shop: Κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου

ε διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων τείνει να εξελιχθεί το άνοιγμα το εμπορικών καταστημάτων, αν και όπως διαμηνύει το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης η τελική απόφαση για το λιανεμπόριο είναι πολιτική και μόνο αν υπάρξει μια εξαιρετικά αρνητική επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων θα αλλάξει.

Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν όλα καταστήματα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο του click away (παράδοση εκτός), ενώ για την ένδυση, την υπόδηση και το κόσμημα θα ισχύσει επιπλέον το click in shop, δηλαδή τα προκαθορισμένα ραντεβού εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία του click in shop προβλέπεται να εφαρμοστεί και στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων.

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες.

Η κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα τεθεί υπόψη της επιστημονικής επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να δοθεί το τελικό ok. Με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα θεωρείται ότι οι ειδικοί δεν θα έχουν αντίρρηση.

Με αυτό το πλάνο, οι επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής. Η γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταφέρεται από κυβερνητικούς κύκλους, είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι εισηγηθούν την αναβολή του ανοίγματος των καταστημάτων, το εμπόριο θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα, με το click in shop και το click away. Με την προϋπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, ότι δεν υπάρξει δραματική ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι έμποροι από την πλευρά τους ελπίζουν ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν ανατροπές, όπως συνέβη προ εβδομάδας όταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προαναγγείλει ότι από τις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα άνοιγε το λιανεμπόριο και τελικά λειτούργησαν μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Το θέμα επαναλειτουργίας της αγοράς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των Α. Γεωργιάδη, Ν. Παπαθανάση και Π. Σταμπουλίδη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργο Καρανίκα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι το υπουργείο «δεσμεύεται να κάνει σε άμεσο χρόνο ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επιτρέπεται λόγω της πανδημίας ώστε να λειτουργήσει, έστω κι εν μέρει, η αγορά, αντιλαμβανόμενο πλήρως τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη καραντίνα στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα για μας αποτελούν οι επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης που συνδέουν ιδιαίτερα τη λειτουργία τους με την περίοδο των εκπτώσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, σημείωσε ότι «η αποδοχή από το υπουργείο Ανάπτυξης της πρότασης του εμπορικού κόσμου να λειτουργήσουν έστω με τη μέθοδο του click in shop τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβή. Κάθε μέρα που περνά χάνεται πλέον για τις εμπορικές επιχειρήσεις και ο τζίρος των εκπτώσεων που για πολλές εξ αυτών είναι συνυφασμένος με την ίδια τους την επιβίωση».

imerisia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: