Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Click away, click in shop: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τι θα γίνει με γυμνάσια – λύκεια

Click away, click in shop: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τι θα γίνει με γυμνάσια – λύκεια

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα κάνουν την εισήγησή τους οι ειδικοί για το άνοιγμα ή μη του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away και του click in shop στις 18 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι ώστε να αποφανθούν για το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τις μεθόδους του click away και του click in shop, ως μια μερική άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο της την έστω και μερική επανεκκίνηση της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κάτι που κατέστησε σαφές σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απόφαση για το πότε θα ανοίξει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τα γυμνάσια και τα λύκεια και εάν θα λειτουργήσει πρώτη η Γ’ Λυκείου λόγω πανελλαδικών εξετάσεων ή εάν θα λειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες μαζί

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πως δεν θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας το θέμα για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα λύκεια μόνο για τη Γ’ Λυκείου καθώς αυτό έχει τεράστια πρακτικά προβλήματα ως προς το διδακτικό προσωπικό. 

Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί το «πράσινο φως» μόνο για τη Γ’ Λυκείου και αυτό είναι κάτι που το είχε αποφασίσει οριστικά το υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην επιτροπή των επιστημόνων, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away, click in shop

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το λιανεμπόριο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρθηκε, να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το πλάνο για το άνοιγμα με click away και click in shop, ευελπιστεί στη θετική εισήγηση των ειδικών κι αν την έχει στα χέρια της, τότε άμεσα θα ανοίξει τα καταστήματα, όπως αποκάλυψε το ethnos.gr την Τρίτη (12/1).

«Ένας από τους λόγους που καταβάλλουμε όλη αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος, δεν είναι μόνο ο προφανής, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Είναι και για να μπορέσουμε να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μπορέσουν να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ANT1, προσθέτοντας με νόημα: «Αυτή τη στιγμή, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away». Η φράση του πρωθυπουργού, υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι αποτελεί κι ένα μήνυμα προς τους ειδικούς, καθώς στην απόφασή τους σίγουρα θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους λοιμωξιολόγους είναι πολλές για το άνοιγμα της αγοράς με click away, καθώς αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), με σκοπό να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και να ανάψουν το πράσινο φως οι ειδικοί για το άνοιγμά του. Τις κυβερνητικές πιέσεις στους λοιμωξιολόγους ενισχύουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, εξήγησε ότι «έχουμε προτείνει μέτρα για το λιανεμπόριο, τα οποία οι ειδικοί εξετάζουν». 

Την συνέχεια για το δήλημα “σχολεία ή λιανεμπόριο” μπορείτε να την διαβάσετε στην πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: