Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Credit Suisse: Τελευταία ευκαιρία στην UBS να εξαγοράσει την ελβετική τράπεζα και να τη σώσει από την κατάρρευση
Credit Suisse: Τελευταία ευκαιρία στην UBS να εξαγοράσει την ελβετική τράπεζα και να τη σώσει από την κατάρρευση

Credit Suisse: Τελευταία ευκαιρία στην UBS να εξαγοράσει την ελβετική τράπεζα και να τη σώσει από την κατάρρευσηΜέλη τη κυβέρνησης της Ελβετίας συνεδρίασαν στο υπουργείο Οικονομικών

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη UBS, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, προκειμένου να εξαγοράσει σήμερα την Credit Suisse και να τη γλιτώσει από την κατάρρευση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει πανικό κατά το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν την Κυριακή στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλέν Μπερσέ, καθώς και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου έφθασαν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομικών. Τα επτά μέλη της κυβέρνησης είχαν ήδη συνεδριάσει και το Σάββατο.

Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην πρωτεύουσα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο γιγάντιων τραπεζικών ιδρυμάτων, είχε αναφέρει η εν γένει καλά ενημερωμένη ταμπλόιντ Blick.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες.

Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: