Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη του Υφυπ. Περιβάλλοντος κ. Αμυρά στην Ηλεία:«Θωρακίζουμε τα δάση μας και υλοποιούμε κρίσιμες προληπτικές δράσεις για τηναντιπυρική προστασία» Συντηρούνται και καθαρίζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων στην Ηλεία
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη του Υφυπ. Περιβάλλοντος κ.Αμυρά στην Ηλεία:«Θωρακίζουμε τα δάση μας και υλοποιούμε κρίσιμες προληπτικές δράσεις για τηναντιπυρική προστασία»

Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη του Υφυπ. Περιβάλλοντος κ.Αμυρά στην Ηλεία:«Θωρακίζουμε τα δάση μας και υλοποιούμε κρίσιμες προληπτικές δράσεις για τηναντιπυρική προστασία»

Συντηρούνται και καθαρίζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων στην Ηλεία

  • Αθήνα, 23 Ιουλίου 2022
  • Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Αμυρά,στο δάσος της Στροφυλιάς και στο δάσος του Βαρθολομιού για τις εργασίες προληπτικώναντιπυρικών καθαρισμών των δασών, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος τηςΕπιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δήλωσε:«Με ιδιαίτερη χαρά συνοδεύσαμε σήμερα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Γιώργο Αμυρά, στις επιτόπιες αυτοψίες στο Δάσος Στροφυλιάς και στο Δάσος Βαρθολομιού,όπου διαπιστώσαμε την πρόοδο στις κρίσιμες προληπτικές δράσεις για την προστασία τωνδασών μας, καθώς καθαρίζονται τα δασικά μας οικοσυστήματα, αφαιρείται η συσσωρευμένηκαύσιμη βιομάζα, συντηρούνται οι δασικοί δρόμοι και αποκαθίσταται η βατότητά τους,διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες, ενώ στο Φλόκα επιδόθηκε χρήσιμος εξοπλισμός, όπωςαλυσοπρίονα. Η επίσκεψη του κ. Υφυπουργού έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τηνσπουδαιότητα των προληπτικών δράσεων και της επανάληψης αυτών, όπως τη διατήρηση τωναντιπυρικών ζωνών, ώστε να διαφυλάξουμε τη φύση. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επιμέλεια τόσο της πολιτικής ηγεσίας του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειας όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,έχει διαθέσει εγκαίρως τα καταλληλά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη προστασίακαι διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.
  • Οι εργασίες των προληπτικών καθαρισμών τουδάσους της Στροφυλιάς και του δάσους του Βαρθολομιού γίνονται στο πλαίσιο του έργου«Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Σχέδιο Προστασίας Δασών» που υλοποιείται με προϋπολογισμό50 εκατ. ευρώ και στοχεύει, ακριβώς, στη θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων απόπιθανές πυρκαγιές στο μέλλον, προτεραιοποιώντας δράσεις αντιπυρικής προστασίας, όπωςκαθαρισμούς δασικών εκτάσεων, συντηρήσεις / βελτιώσεις δασικού οδικού δικτύου,δημιουργία αντιπυρικών ζωνών κ.α., σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως είναι η Ηλεία. Τοεπόμενο δε χρονικό διάστημα το ΥΠΕΝ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 300 δασολόγων και200 τεχνολόγων, ενώ από την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν 100 άτομα επιστημονικόπροσωπικό για την στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, 1.200 άτομα με συμβάσεις ορισμένουχρόνου για δράσεις καθαρισμού και 600 άτομα για τη δασοπροστασία μέσω κοινωφελούςπρογράμματος του ΟΑΕΔ. Η περαιτέρω στελέχωση των δασικών υπηρεσιών είναι κάτι που έχειστηρίξει ενεργά και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η λήψη μέτρων πρόληψης αποτελούν πρώτιστηπροτεραιότητα και ευχαριστούμε θερμά όσους προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια, όπωςτους εθελοντές. Θα πρέπει όλοι μας να αγκαλιάσουμε, να φροντίσουμε και ναπροστατεύσουμε τα δάση μας.
  • Είναι κάτι που δεν αφορά μόνο το Υπουργείο και τις δασικέςυπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν ένα σπουδαίο και αξιόλογο έργο, αλλά την τοπικήαυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη ξεχωριστά, καθώς κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτήτην προσπάθεια, ιδίως από τη στιγμή που οι περισσότερες εστίες πυρκαγιάς προκαλούνταιαπό ανθρώπινη αμέλεια. Ας συνεργαστούμε και ας περιφρουρήσουμε τα δάση μας, για ναέχουμε ένα όμορφο καλοκαίρι χωρίς περιστατικά πυρκαγιάς».
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: