Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δ. Κουτσούμπας: Δικαιώθηκε το ΚΚΕ για την «αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι»
Στην Αμαλιάδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δ. Κουτσούμπας: Δικαιώθηκε το ΚΚΕ για την «αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, τόνισε ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε για την «αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι» και υποστήριξε πως η «εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ακουμπάει και τις ελληνοτουρκικές διαφορές».

«Αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε τη “μαριονέτα” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας! Σε αντίθεση βέβαια με την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου, που με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα χειροκροτούσαν την Πέμπτη στη βουλή τους ναζί του τάγματος Αζόφ. Χειροκροτούσαν μια κυβέρνηση που ευθύνεται και αυτή, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του λαού της Ουκρανίας» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η άρνηση αυτή του ΚΚΕ αποδείχτηκε τελικά πως ήταν η καλύτερη έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος έχει γίνει “σάκος του μποξ” ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και πληρώνει εδώ και χρόνια τους ανταγωνισμούς τους για το μοίρασμα των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών, των αγωγών και των δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι «η αποστολή στρατιωτικού σώματος στη Βουλγαρία για να στελεχώσει ΝΑΤΟϊκό σχηματισμό μάχης, που συγκροτείται στη Βουλγαρία, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

«Η εμπλοκή όντως ακουμπάει και τις ελληνοτουρκικές διαφορές, που είναι μέρος αυτής της μεγάλης εικόνας. Και τώρα, που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν τον “Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ – Τουρκίας γιατί θέλουν πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά που λέγονται για «ΝΑΤΟϊκό έδαφος» και “ΝΑΤΟϊκές θάλασσες”! Έχουν έτοιμα τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Συνεκμετάλλευση, όμως, σημαίνει ένα παζάρι χωρίς αρχές, ανάμεσα σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε ειρήνη και ασφάλεια, αλλά θα δημιουργήσει και το έδαφος για νέα μεγαλύτερη σύγκρουση» σημείωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας «σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Γιατί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, που βάζει νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση, γιατί γίνεται σε συνθήκες που όντως το εργατικό κίνημα δεν έχει περάσει στην αντεπίθεση».

«Αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα στις δυνάμεις του συμβιβασμού, του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στις κυβερνήσεις και στη μεγαλοεργοδοσία, φέρνοντας τις εργατικές διεκδικήσεις στα μέτρα του κεφαλαίου. Τελικά, να μη δεχτεί ο λαός να θυσιάζονται οι ανάγκες του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν μετά την απεργία «βλέπει την κυβέρνηση να υποχωρεί σε κάτι», απάντησε ότι «το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να μην υποχωρούν στις λογικές “δε ζητάμε πολλά, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες” και η “οικονομία δεν αντέχει”, λογικές που προβάλει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα και οι δυνάμεις τους στο κίνημα. Τότε ναι, μπορεί μια κυβέρνηση να υποχωρήσει σε ένα ζήτημα.

«Το θέμα είναι ο λαός να μην περιμένει κάποιους δήθεν “νέους σωτήρες”, οι οποίοι δεν υπάρχουν, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, γιατί τελικά, όπως έχει πολλές φορές αποδειχτεί, “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής”» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Απαντώντας στο «γιατί να χρεώνεται η κυβέρνηση την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια» είπε ότι «η πανδημία δεν τελειώνει επειδή το εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, μπορεί όμως να περιοριστεί με μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους διασποράς», όμως «δύο χρόνια μετά είμαστε στην ίδια και χειρότερη κατάσταση γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο για το λαό δρόμο εμπορευματοποίησης της υγείας, υποταγής της δημόσιας υγείας στην καπιταλιστική οικονομία».

«Αν δεν χρεώνεται η κυβέρνηση της ΝΔ την πανδημία, το ίδιο το σύστημα που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των λίγων, τότε ποιος;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ακρίβεια στην ενέργεια, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «βολεύεται να τα ρίχνει όλα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όμως ο πόλεμος απλά επιδείνωσε μια ήδη αρνητική κατάσταση. Γιατί αν οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα, είναι γιατί όλες οι κυβερνήσεις “τρέχουν” την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την “πράσινη μετάβαση”, την απολιγνιτοποίηση, την απαξίωση των εγχώριων πηγών ενέργειας, προς όφελος των κερδών των ενεργειακών ομίλων, κι ας ρίχνουν τώρα ο ένας στον άλλο τις ευθύνες, αφήνοντας στο απυρόβλητο την κοινή τους πολιτική».

«Πραγματική λύση για το λαό είναι τελικά η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας, την οποία προτείνει μόνο το ΚΚΕ. Κι αυτό σημαίνει συνολική σχεδιασμένη αξιοποίηση του λιγνίτη, των υδρογονανθράκων, της γεωθερμίας, των ΑΠΕ, των υδάτων και άλλων πηγών προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: