Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δ. Μάντζος (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Η επιθυμία της ΝΔ να κρατήσει όμηρο μία ολόκληρη παράταξη δεν της βγήκε και της γυρίζει πίσω

Δ. Μάντζος (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Η επιθυμία της ΝΔ να κρατήσει όμηρο μία ολόκληρη παράταξη δεν της βγήκε και της γυρίζει πίσω


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλία Κάτζου και όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή υπενθύμισε αρχικά ότι «έχουμε από την αρχή επιλέξει να βαδίσουμε έναν απολύτως θεσμικό δρόμο με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και συνέπεια. Δεν αρεσκόμαστε στον ακτιβισμό, το λαϊκισμό και τις άναρθρες κραυγές».

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πριν τη σημερινή συζήτηση δεν έγινε δεκτό, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως «έστω μέσω αυτής της διαδικασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένει μαζί με όλους τους πολίτες απαντήσεις από σήμερα κιόλας. Ποιος και γιατί τον θεώρησε ύποπτο και επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «η διαφωνία μας δεν είναι διαδικαστική, αλλά βαθιά ουσιαστική».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αποκλειστικό υπεύθυνο της υπόθεσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «στην πολιτική υπάρχει κάτι το οποίο ονομάζεται αντικειμενική πολιτική ευθύνη και διαφεύγει πολύ συχνά από τους Έλληνες πολιτικούς. Αυτή η πολιτική ευθύνη αντικειμενικά ανήκει στον πρωθυπουργό. Αυτός έχει την πολιτική και διοικητική εποπτεία της ΕΥΠ ακόμη και σήμερα που μιλάμε, όχι μόνο τότε. Δεν αποκλείεται ακόμη και τώρα να παρακολουθεί, να επισυνδέεται σε κινητά τηλέφωνα πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Ε, λοιπόν, η αντικειμενική πολιτική ευθύνη ανήκει στον Πρωθυπουργό και σωστά εμείς απευθυνόμαστε σε εκείνον προσωπικά περιμένοντας απαντήσεις και διευκρινίσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται τρία χρόνια μετά την επιλογή του και μας λέει “τους είχα στο γραφείο μου υπό τον στενό μου έλεγχο και δεν γνώριζα τι γινόταν”. Ή έχουμε λοιπόν έναν ανίκανο, ανεπαρκή πρωθυπουργό που δεν ξέρει τι γίνεται το γραφείο του. Ή έναν πρωθυπουργό που όλα αυτά τα σκηνοθέτησε, τα μεθόδευσε και τα επεδίωξε», τόνισε στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας παράλληλα ότι «η επιθυμία της ΝΔ να κρατήσει όμηρο μία ολόκληρη παράταξη δεν της βγήκε και της γυρίζει τώρα πίσω».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε επιλέξει τον αυτόνομο δρόμο και τη δική μας ιδεολογική ταυτότητα. Είμαστε μία παράταξη εντελώς διαφορετική από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, φτιαγμένη από άλλο υλικό, με άλλα πιστεύω. Θέλουμε να είμαστε μία δύναμη αλλαγής για ελπίδα και αξιοπρέπεια στη ζωή των πολιτών. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Δεν μας αφορούν λοιπόν μέτωπα και ομαδοποιήσεις που τεχνητά και πρόσκαιρα κάποιοι κατασκευάζουν».

Υπενθύμισε, δε, ότι «όταν στη Βουλή στηρίζαμε, για παράδειγμα, αμυντικές συμφωνίες, οι κάποιοι μας έβλεπαν και μας έλεγαν “να οι πρόθυμοι που θα βάλουν πλάτη στη ΝΔ”. Σήμερα, σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι, μας λένε ότι έχουμε δώσει τα χέρια και αγκαλιαζόμαστε με τον κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις πρακτικές του και τον τρόπο που αντιδρά στη θεσμική αυτή κρίση θυμίζει έντονα όσα έζησε ο ελληνικός λαός την περίοδο 2015-2019. Εμείς είμαστε απέναντι στο χθες», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: