Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δείτε Live: Eπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό»
Δείτε Live: Eπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Δείτε Live: Eπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό»

Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’.

Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν – με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό – επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, που θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία. 

           *  Οι στόχοι του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι:

-Η συζήτηση και η ανάδειξη του αθλητισμού ως μιας βασικής συνιστώσας της ποιότητας ζωής

-Η πληροφόρηση της κοινωνίας για δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου παραγωγής για καλύτερη διαχείριση των πόρων

-Η ενημέρωση των νέων για δράσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από τον αθλητισμό

-Η σύνδεση του αθλητισμού με εκπαιδευτικά θέματα και ο σχεδιασμός δράσεων σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο που καλλιεργούν την εθελοντική κουλτούρα και το αίσθημα της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κοινωνία

-Η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών για ζητήματα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης

Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα 

Τέλος, η κ. Καρακίτσου έκανε ειδική μνεία στην ενότητα του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής-Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα», υπογραμμίζοντας: 

“Θεωρώ πολύ σημαντική την ενότητα αυτή, για το λόγο ότι θα προσεγγίσει την ποιότητα ζωής μέσα από το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, την αντιμετώπιση της ευάλωτης ομάδας των ΑΜΕΑ, μέσα από τις πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων κακοποίησης και βίας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ευελπιστούμε το Συνέδριο αυτό να μην είναι ένα Συνέδριο επί …χάρτου, αλλά να λάβει “σάρκα και οστά”.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Δήμαρχος με εμπιστεύθηκε σε αυτή την προσπάθεια, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξαιρετική συνεργασία με τον καθηγητή Παναγιώτη Αλεξόπουλο και την υπεύθυνη της Πρυτανείας του Παν. Πελ/σου  Μαρία Χριστοδημητροπούλου και δεν έχω παρά να ευχηθώ την επιτυχή έκβαση των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου». 

 Χρήσιμες Πληροφορίες

– Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιστημονικού Συνεδρίου:

ΑΡΧΙΚΗ

  • Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Συνέδριο εδώ:

https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: