Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δεν φταίνε αυτοί φίλοι μου. Εμείς φταίμε, που τους ανεχόμαστε

Δεν φταίνε αυτοί φίλοι μου. Εμείς φταίμε, που τους ανεχόμαστε

του Βασίλη Τσάμη

Ο νέος( ΝΔ) περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έχει υιοθετήσει το σύνθημα «γη της φλόγας», ως χαρακτηριστικό σύνθημα για τη Δυτική Ελλάδα, για να αναδείξει, όπως λέει , την Ολυμπία ως πολιτισμική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας!

Την ίδια στιγμή , η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΟΕ αγνόησαν την Αρχαία Ολυμπία. Οργάνωσαν και υλοποίησαν τελετή αφής της φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» στο Καλλιμάρμαρο στάδιο των Αθηνών.

Εν τω μεταξύ , σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την ομιλία του στην τελετή αφής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος των “αθανάτων ” της ΔΟΕ , Σ. Καπράλος, με μια άκρως ανεύθυνη και εντελώς ανιστόρητη τοποθέτηση χαρακτήρισε την Λωζάνη πρωτεύουσα του Ολυμπισμού .

Συμπέρασμα: Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι οι Βουλευτές Ηλείας της ΝΔ και ο περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας δεν έχουν επιρροή στα κέντρα των αποφάσεων, δεν έχουν πρόταση για την ανάπτυξη του Νομού Ηλείας. Οδηγούν τον νομό Ηλείας σε στασιμότητα και παρακμή επειδή είναι κομματικοί υπάλληλοι και μόνο.

Αν λοιπόν θέλουμε να μην επαναληφθεί αφή της φλόγας σε άλλη τοποθεσία , τότε οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και αυτό δεν θα γίνει με άνευ περιεχομένου συνθήματα . Χρειάζονται προτάσεις και διαρκή δράση για να κατοχυρωθεί η Ολυμπία ως παγκόσμια πρωτεύουσα του Ολυμπιακού κινήματος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα επαναλάβω μια παλιότερη πρόταση μου. Με πρωτοβουλία της χώρας μας να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ίδρυμα Ολυμπιακής φλόγας , το οποίο θα έχει ως αποστολή την διαχείριση της ολυμπιακής φλόγας και την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων ( το σβήσιμο της φλόγας) και η παράδοση της Ολυμπιακής Σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη κρίνεται απαραίτητο για λόγους ηθικής τάξης να λαμβάνουν χώρα στην Ολυμπία.

Γιατί δεν νοείται να έχουν εξαφανιστεί η Ολυμπία και η Ήλιδα από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: