Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δεν κολλάμε τον ιό από τα πακέτα «made in China»
Δεν κολλάμε τον ιό από τα πακέτα «made in China»

Δεν κολλάμε τον ιό από τα πακέτα «made in China»Ψυχραιμία συνιστούν οι ειδικοί για το κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι τα πακέτα «made in China» δεν θα πρέπει να ενοχοποιούνται ως φορείς του ιού …

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που επικαλείται Αμερικανούς λοιμωξιολόγους, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να αγγίζουμε τα πακέτα που αποστέλλονται από την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πολύ μικρός καθώς μπορεί να επιβιώσει μόνο μερικές ώρες σε επιφάνειες, όπως σπεύδουν να τονίσουν οι ειδικοί.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρει ότι υπάρχει ένας «πολύ χαμηλός κίνδυνος» να εξαπλωθεί ο νέος κορωνοϊός από τα πακέτα που αποστέλλονται από την Κίνα, τη χώρα απ΄όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού σε όλο τον πλανήτη.

Ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός και μεταδοτικός στο ανθρώπινο σώμα για εβδομάδες, αλλά επιβιώνει στις επιφάνειες για λίγες ώρες, επισημαίνουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας ανησυχώντας περισσότερο για τα «σταγονίδια» από τον βήχα ή το φτάρνισμα.

«Κατά συνέπεια, σε μία εποχή που μπορείτε να παραγγείλετε οτιδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο κορωνοιός μπορεί να κρύβεται σ΄ένα δέμα. Είναι επίσης πολύ πιθανότερο να κολλήσουμε τον ιό από ένα άτομο κι όχι από μια επιφάνεια», υποστηρίζει η καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Μακγκρόου , διευθύντρια του Κέντρου για τη Δυναμική Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Η ίδια τονίζει επίσης ότι ένα κουτί από χαρτόνι δεν αποτελεί καλό έδαφος αναπαραγωγής των μικροβίων. «Αυτό που γνωρίζουμε για τους ιούς αυτούς είναι ότι δεν διαρκούν πολύ καιρό σε επιφάνειες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για επιφάνειες όπως το χαρτόνι», επισημαίνει.

Πάντως, οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν να λαμβάνονται προφυλάξεις όπως να πλένουμε τα χέρια με ζεστό νερό και σαπούνι και να βήχουμε ή να φταρνιζόμαστε στον αγκώνα μας κι όχι στο χέρι για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μικροβίων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: