Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας: Από Σεπτέμβριο στην Εφορία οι οφειλές με προτεραιότητα | Ειδησεις
ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας: Από Σεπτέμβριο στην Εφορία οι οφειλές με προτεραιότητα

ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας: Από Σεπτέμβριο στην Εφορία οι οφειλές με προτεραιότητα | Ειδησεις


Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στη Δυτική Αχαΐα για τη μεταφορά οφειλών προς τη ΔΕΥΑΔ στην Εφορία. Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου για το θέμα, η «Π» ζήτησε χθες από τον πρόεδρο του Οργανισμού Τάκη Κουνάβη περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία μεταφοράς των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οπως έγινε γνωστό, η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, με τη ΔΕΥΑΔ να έχει υποβάλει αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαβιβασθούν στη ΔΟΥ οι ληξιπρόθεσμες και μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς την επιχείρηση με υψηλό υπόλοιπο.

«Είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαστική επιλογή. Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΥΑΔ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις οφειλές να έχουν ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς για εμάς, οι ανείσπρακτες οφειλές μας δημιουργούν εμπόδια καθώς δεν μπορούν να κινηθούν οι υπηρεσίες μας. Ο,τιδήποτε σχεδιάζουμε να κάνουμε, όλες οι εργασίες επισκευών και έργων απαιτούν χρήματα. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο για εμάς να εισπράττουμε τους λογαριασμούς. Για να μπορούμε να παρέχουμε στους καταναλωτές τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες» είπε στην «Π» ο κ. Κουνάβης.

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ»

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, ζητήσαμε από τον κ. Κουνάβη να μας εξηγήσει αν είχαν σκεφτεί στον Δήμο πως με τη μεταφορά των οφειλών στην Εφορία, ενδεχομένως στο μέλλον θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τους οφειλέτες. Μας απάντησε ξεκάθαρα: «Προχωρήσαμε σε μια κίνηση που έπρεπε να την κάνουμε. Η προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς που χρωστάνε πολύ υψηλά ποσά» τόνισε και συνέχισε:

«Σε κάθε περίπτωση όσοι διατηρούν εκκρεμότητες με τη ΔΕΥΑΔ, έχουν πάντα τη δυνατότητα της ρύθμισης έως εξήντα άτοκες δόσεις. Συγκεκριμένα, όσοι χρωστούν έως 1.000 ευρώ, μπορούν να ρυθμίζουν το χρέος τους με έως 36 δόσεις και από εκείνο το ποσό και πάνω μπορούν με έως 60 δόσεις. Από αυτό συνεπάγεται ότι όσοι δείχνουν ενδιαφέρον για το χρέος τους, δεν κινδυνεύουν από την Εφορία».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: