Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΕΥΑΑ: «Ανάσα» στους δημότες Αιγιάλειας από τη μείωση του τιμολογίου
ΔΕΥΑΑ: «Ανάσα» στους δημότες Αιγιάλειας από τη μείωση του τιμολογίου

ΔΕΥΑΑ: «Ανάσα» στους δημότες Αιγιάλειας από τη μείωση του τιμολογίου


«Ανάσα» στους δημότες της Αιγιάλειας δίνει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ σε μια εποχή μάλιστα που το σύνηθες είναι οι γενικευμένες αυξήσεις.

Πάτρα-Αίγιο: Αγώνας δρόμου για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη το 2023

Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ  Γιώργος Ντίνος: «Γνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών.

Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν ναανταπεξέλθουν. Αποφασίσαμε, λοιπόν, όχι μόνο να μην προχωρήσουμε σε αύξηση,αλλά καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά το τιμολόγιο.

Οι μειώσεις αφορούν καταρχάς σε όλους τους ορεινούς οικισμούς (είτε υπάρχει φυσικήροή νερού είτε όχι) και προσδιορίζεται σε 100 δωρεάν κυβικά νερού. Τα πρώτα 100 κυβικά είναι δωρεάν, από τα 101 έως τα 400 η τιμή είναι 30 λεπτά ανά κυβικό.

Αν υποθέσουμε ότι μία μέση οικογένεια καταναλώνει περίπου 180 κ.μ., πάνω από το  50% της κατανάλωσης του νερού θα είναι δωρεάν.

Όσον αφορά στους παραλιακούς οικισμούς της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας (από το Λαμπίρι ως την Αιγείρα) και τον αστικό ιστό του Αιγίου,  καθώς και τις κοινότητες – οικισμούς του Αιγίου, η μείωση του τιμολογίου είναι οριζόντια καιανέρχεται στο 5%.

«Η μείωση έγινε εφικτή λόγω της χρηστής πολιτικής και διαχείρισης που κάνουμε.

Πριναπό δύο χρόνια η ΔΕΥΑΑ σύναψε συμφωνία με την εταιρεία «Φυσικό Αέριο Α.Ε.» μεκλειστή τιμή. Η ΔΕΥΑΑ είχε το δικαίωμα της προαίρεσης και το άσκησε, οπότε η κλειστήτιμή ισχύει για έναν επιπλέον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να διατηρήσουμε τηντιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑΑ σε τιμές προ κρίσης και θα διατηρηθείαυτή η τιμή έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2023, δηλαδή για ένα ακόμη έτος.

Γνωρίζοντας τι περνούν οι δημότες μας, θέλαμε να κάνουμε ό,τι δεν πράττουν οι μεγάλεςκρατικές επιχειρήσεις. να μειώσουμε το κόστος για τον καταναλωτή.

Θεωρώ ότι είναι μίαπολύ γενναία απόφαση για μία τιμολογιακή πολιτική που ευεργετεί τους δημότες μας» καταλήγει ο κ. Ντίνος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: