Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

Με σύντομες ερωτήσεις – απαντήσεις θα φωτίσουμε το θολό τοπίο που δημιουργούν καθημερινά, συνειδητά ψευδόμενοι δημόσιοι κατήγοροι.

  1. Η Διαδικασία Διαπραγμάτευσης είναι νόμιμη;

Αυτονόητη η απάντηση ότι είναι νόμιμη.

  • Πότε επιλέγεται;

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης περιοχών ή άλλες κατεπείγουσες καταστάσεις. Επιλέγεται ως διαδικασία για ταχεία κι έγκαιρη κατασκευή έργων αποκατάστασης βλαβών ή πρόληψης αυτών. Ο Δήμος Πύργου είναι κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

  • Ποιος επιλέγει τη διαδικασία;

Εισηγείται επιτροπή τεχνικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Επίσης, Επιτροπή Διαπραγμάτευσης από μηχανικούς του Δήμου επιλέγει τον ανάδοχο και εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή.

       4) Τελειώνει εκεί η διαδικασία;

Όχι. Προβλέπεται έλεγχος της ορθότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν το έργο υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον προβλέπονται ενστάσεις, προσφυγές, που διατρέχουν ως την κορυφή το Ελεγκτικό Σύστημα (Διοικητικό Εφετείο, Ανεξάρτητες Αρχές, Συμβούλιο της Επικρατείας). Όλα αυτά είναι νόμιμες διαδικασίες μέχρι εξαγωγής ενός τελικού αποτελέσματος περί έγκρισης ή μη της προσφυγής σε αυτή τη διαδικασία (της διαπραγμάτευσης).

       5) Που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία ελέγχου;

Έχει περάσει μετά από εκατέρωθεν προσφυγές και ενστάσεις, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ορίστηκε ειδική πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 11 Μαίου.

      6) Χρησιμοποιείται συχνά η συγκεκριμένη διαδικασία;

Ναι, πολύ συχνά. Μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας δώσει πάρα πολλές περιπτώσεις. Αλλά και στο Δήμο Πύργου έχει χρησιμοποιηθεί τακτικά. Πριν λίγα χρόνια αφορούσε αντιπλημμυρικά έργα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στον Πύργο ύψους 1,7 εκατ. ευρώκαι στην Βαρβάσαινα ύψους 0,6 εκατ. ευρώ. Δόθηκε έκπτωση 5,2% για το έργο (συνήθης έκπτωση σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις, δίδεται έκπτωση 5% – 7%) από εργολάβο με έδρα την Αθήνα.

      7) Έχει υπογραφεί σύμβαση έργου;

Όχι, συνειδητά, παρότι μπορούσαμε να υπογράψουμε. Σεβόμενοι όλες τις διαδικασίες, αναμένουμε. Τιμούμε τη νομιμότητα. Δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα εγκριθεί το αίτημα μας. Δεν σημαίνει όμως ότι παρανομήσαμε. Έγκριση ζητήσαμε, όπως προβλέπει ο Νόμος. Δεν εγκρίνονται όλα όσα ζητάμε. Διατηρούμε το πλεονέκτημα, με αιτιολόγηση, ματαίωσης της διαδικασίας.

      8) Γιατί υπάρχει τόση ένταση σχετικά με το συγκεκριμένο έργο;

Πρόκειται περί στείρας, παλαιοκομματικής, αντιπαραγωγικής πολιτικής. Σκοπός είναι η ματαίωση και η εμπλοκή όλων των έργων. Υφέρπει μια μόνιμη πρακτική που έρχεται από το παρελθόν όπου κάθε αντίθεση, κάθε αποτυχημένη φιλοδοξία, να αποτελεί αντικείμενο Δίκης! Θυμίζει το παλιομοδίτικο «θα σου δείξω εγώ, θα σε κλείσω φυλακή». Περί δημιουργίας πολιτικής, ούτε συζήτηση! Καμία θετική πρόταση! Μόνο μόνιμη καταγγελία, μέχρι και για το …χρώμα των παπουτσιών του Δημάρχου!!!

        9) Δηλαδή, θέτουν ερωτήματα υποκριτικά;

Βεβαίως, όταν οι ίδιοι έπραξαν ακριβώς τα ίδια. Μόνο που αυτοί κατασκεύασαν έργο προβληματικό, το οποίο οδήγησε στην πλημμύρα του νέου Νοσοκομείου στον Πύργο! Αυτά που δήθεν καταγγέλουν, τότε τους τα έλεγε η αντιπολίτευση. Όμως δεν έκανε προσφυγή κανείς γιατί ήθελαν να γίνει το έργο.

       10)Γιατί ομιλείτε για «δυο μέτρα, δυο σταθμά»;

Προφανώς γιατί άλλα λένε και έπρατταν τα αντίθετα. Έχουμε ανακαλύψει «τερατουργήματα» με πρωταγωνιστές όψιμους εισαγγελείς της ηθικής! Ήδη όμως στον Δικαστικό χώρο εξελίσσονται υποθέσεις σοβαρές που τους αφορούν!  Σεβόμαστε όμως τη Δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας. Κάτι που δεν πράττουν οι ίδιοι, γιατί στήνουν δίκες σε …site προβλέποντας καταδίκες και ποινές!

Όμως πρόσφατα έδωσαν δημόσια μάχη για όψιμο φίλο τους, περί του τεκμηρίου αθωότητας του, ο οποίος κατηγορείται για έμφυλη προσβολή εργαζομένης. «Δείξε μου το φίλο σου, να σου πως ποιος είσαι»!!!

Έχουμε το δικαίωμα όταν εμείς κρίνουμε να επιλέγουμε την καλύτερη λύση για την έγκαιρη κι ασφαλή κατασκευή του έργου. Εξάλλου το 2021 είναι χρονιά έργων. Ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί αρκετά και είναι ώριμα προς δημοπράτηση ακόμα περισσότερα.

Για παιδαριώδεις αιτιάσεις, σενάρια …Φώσκολου, κ.τ.λ., δεν απαντάμε. Η τακτική αυτή κρίθηκε στην προηγούμενη 8ετία των «αρχαγγέλων». Να θυμίσουμε κι ότι αθωώθηκε ο μόνιμα κατηγορούμενος τους, ούτε δικηγόρο παράστασης πολιτικής αγωγής δεν όρισαν ενώ υποχρεούνταν. Τέτοια σοβαρότητα και τέτοιος σεβασμός στη Δικαιοσύνη!

Συνοψίζοντας:

Έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, Επιτροπές μηχανικών του Δήμου έχουν εισηγηθεί την προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, έχουν εισηγηθεί τον ανάδοχο, και η Οικονομική Επιτροπή (αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους) έχει εγκρίνει. Ο έλεγχος των αρμοδίων αρχών στα πλαίσια της έγκρισης συνεχίζεται. Προέκυψαν καθυστερήσεις από τις συνεχείς προσφυγές. Ενώ μην ξεχνάμε κι ότι όλοι οι πρόεδροι Κοινοτήτων (της δε περιοχής Ώλενας και με υπογραφές επιπρόσθετα) ζήτησαν ταχύτατη εκτέλεση του έργου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: