Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα «ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

ΔΔιαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα 13/1/2021«ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΚΕΣ), με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών Αγγελικής Γαριού,διοργάνωσεμε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τη Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:«ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»,την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00-10.00 μ.μ.Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας WebexEventsκαι μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του ΠΕΚΕΣ στο Youtubeκαι από τις συχνότητες της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ: FM92,5 -93,9 MHz-89,9 MHz, &LiveStreaming. Η Ημερίδα αποτέλεσε συνέχεια της δράσης«COVID-19:Ακούμε & Ρωτάμε τους Ειδικούς»και είχε ως σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση για το επίκαιρο θέμα του εμβολιασμού, μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών, τις ερωταποκρίσεις και το γόνιμο διάλογο.Οι εισηγητές ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:

•Αγγελική Γαριού, Βιολόγος, PhD, Med, ΣΕΕ ΠΕ04: «Ιστορία των εμβολίων»

.•Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων Π.Γ.Ν. Πατρών: «Εμβόλια ενηλίκων και τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα».

•Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια Βιολογίας, τμήμα Ιατρικής Παν/μίου Πατρών: «Τα εμβόλια και οι τεχνολογίες ανάπτυξής τους».

•Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Παν/μίου Πατρών: «Εμβόλια για COVID-19»

.•Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπ. Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του COVID 19. Ο κ. Γώγος απάντησε σε ερωτήματα και συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων και των εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οκ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, ο κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ΑντιδήμαρχοςΠαιδείας & Αθλητισμού Δήμου Πατρέων, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής, ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.Οι εισηγήσεις, οι τοποθετήσεις και οι επιστημονικά εμπεριστατωμένες απαντήσεις που δόθηκαν στη συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για την επίλυση των ερωτημάτων και τη διαλεύκανση των αποριών που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες. Την Ημερίδα παρακολούθησαν ενεργά 1020 εκπαιδευτικοί από την WebexEventsκαι πολλοί περισσότεροι από το Youtube και το ραδιόφωνο.

Η Ημερίδα μπορεί να αναπαραχθεί με χρήση του κωδικού nQrJE6KEστο σύνδεσμοhttps://minedu-secondary.webex.com/minedu-secondary/lsr.php?RCID=cacff43afafd4f93bf2687da049635d3

ή στο κανάλι του ΠΕΚΕΣ Δ.Ε. στο Youtubehttps://www.youtube.com/watch?v=k3eKPsngRywή σε λίγες μέρες στην εκπαιδευτική τηλεόραση http://www.edutv.gr/

Ιστοσελίδα Ημερίδας:https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2164

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: