Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διαδικτυακή Ημερίδα έναντι της Covid

Διαδικτυακή Ημερίδα έναντι της Covid

Η ενημέρωση των πολιτών και η άρση προβληματισμών και προκαταλήψεων σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία, ήταν ο σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Εμβολιασμός Covid-19. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών από το κεντρικό κράτος και την επιστημονική κοινότητα.

Στο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ.Γιαννόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του για το ότι ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική επιλογή, ωστόσο σημείωσε πως, αποδεδειγμένα, αποτελεί το μοναδικό «όπλο» έναντι της πανδημίας. «Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κατάσταση, λόγω και των μεταλλάξεων του ιού, ξέρουμε ότι τα μόνα “όπλα” απέναντι στην υπερμετάδοση και την βαριά νόσηση από τον κορωνοϊό, είναι ο εμβολιασμός και η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας… Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών ούτως ώστε να σταματήσουν ορισμένοι να υιοθετούν ανορθολογικές, αστήρικτες και αντιεπιστημονικές συνωμοσιολογικές θεωρίες κατά των εμβολίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι τώρα, είναι ευκαιρία για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εφαρμογής μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, με ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των Περιφερειών, στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας.

Ο Γεν. Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε στοιχεία από την 7μηνη διάρκεια της Εκστρατείας «Ελευθερία» σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού (ολοκληρωμένου και Α΄ δόσης) καθώς επίσης νέα στοιχεία στο Στρατηγικό Σχεδιασμό της Κυβέρνησης, που ενισχύουν την εμβολιαστική διαδικασία, ενώ αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμών στην Ηλεία και συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι ακόμα παραμένει σε χαμηλά ποσοστά. Κάτι που επιβεβαίωσε με παρουσίαση πρόσφατων στοιχείων και ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτησης του Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου, Καθ. Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος του Παν. Πατρών και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπου Γώγο, μιλώντας με αριθμούς και επιστημονικά δεδομένα, βασισμένα σε κλινικές μελέτες, σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τα οποία χαρακτήρισε ως τα μοναδικά «όπλα» από τη βαριά νόσηση, αποδεδειγμένα, και βάσει των αριθμών των νοσηλευόμενων ασθενών στη χώρα. Αναφερόμενος στις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών σημείωσε ότι, στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, αυτές οι περιπτώσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης ανακοίνωσε την έναρξη των «καταδρομικών» εμβολιασμών από τη Μεγαλόπολη και τη Νεμέα, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και στην Ηλεία στην οποία υπενθύμισε ότι λειτουργούν 23 Εμβολιαστικές Γραμμές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του αναπλ. Διοικητή του Π.Γ.Ν. Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» Δημήτριου Μπάκου ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τονίζοντας την ανάγκη, να κάνουμε οτιδήποτε για να μην ξαναζήσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κι αυτό το οτιδήποτε, είναι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. Προτροπή που ενίσχυσαν με τις τοποθετήσεις τους και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου – Ολυμπίας και Αμαλιάδας, Χρήστος Γιαννικούλης και Κωνσταντίνος Τσαούσης αντίστοιχα, με τον δεύτερο να παρουσιάζει και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την ενημέρωση του πληθυσμού της βόρειας Ηλείας. Στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος που θα άρει φόβους και προκαταλήψεις αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτριος Θεοδωρόπουλος παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο τις απόψεις απλών πολιτών, χωρίς εξειδικευμένη γνώση, σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ σημαντικά ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη.«Ώρα ευθύνης» για όλους, χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και προσφοράς των υγειονομικών της χώρας και της Περιφέρειάς μας, ενώ τον κύκλο των τοποθετήσεων έκλεισε ο Γραμματέας του Σωματείου Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου Αθανάσιος Μπούκλης αναφερόμενος στην επικρατούσα κατάσταση στον χώρο της εστίασης.

Η ενημερωτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαντήσεις από τους ειδικούς, στις ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει οι πολίτες ηλεκτρονικά κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Youtube (www.youtube.com/user/RegionWesternGreece) και παραμένει διαθέσιμη, για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: