Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διαφυλλικές εφαρμογές στο βαμβάκι για όλες τις κρίσιμες καλλιεργητικές περιόδους
Διαφυλλικές εφαρμογές στο βαμβάκι για όλες τις κρίσιμες καλλιεργητικές περιόδους

Διαφυλλικές εφαρμογές στο βαμβάκι για όλες τις κρίσιμες καλλιεργητικές περιόδους


Του Νίκου Μυτιλέκα, Senior Agronomist, Yara Ελλάς

Το στάδιο αυτό χαρακτηρίζεται από την έντονη ανάπτυξη του βλαστού, της φυλλικής επιφάνειας και του ριζικού τους συστήµατος.

Οι µεταβλητές καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται συχνά την περίοδο αυτή προκαλούν δυσκολίες στην οµαλή ανάπτυξη των φυτών και στη φυσιολογία τους. Οι συνθήκες αυτές συµπίπτουν µάλιστα µε µια περίοδο όπου οι απαιτήσεις των φυτών σε κύρια θρεπτικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία είναι µεγάλες.

Την περίοδο αυτή η Yara προτείνει το YaraVita Biotrac. Το YaraVita Biotrac είναι ένα υγρό διαφυλλικό σκεύασµα µε επιλεγµένα βιοενεργά συστατικά από φύκια Ascophyllum nodosum, σάκχαρο-αλκοόλες, αµινοξέα και οργανικά οξέα. Η ειδικά σχεδιασµένη σύνθεσή του βοηθάει τα φυτά να λειτουργήσουν οµαλά ακόµα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προωθώντας την καλύτερη ανάπτυξη της ρίζας τους, αυξάνοντας την πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος. Το YaraVita Biotrac, συνδυάζεται άριστα µε τα περισσότερα εντοµοκτόνα της αγοράς για την συγχρονισµένη αντιµετώπιση των εντόµων του βαµβακιού την περίοδο αυτή.

Για την περίοδο της εµφάνισης των πρώτων χτενιών που ακολουθεί τις επόµενες ηµέρες, η Yara προτείνει το YaraVita Seniphos, ένα υγρό διαφυλλικό λίπασµα πυκνού φωσφόρου και ασβεστίου, ιδανικό για την ενίσχυση του δείκτη καρποφορίας των βαµβακιών και τον περιορισµό της έντονης βλαστική του ανάπτυξης προς όφελος της καρποφορίας και της τελικής παραγωγής. Είναι σχεδιασµένο να λειτουργεί σαν «ταχείας δράσης καύσιµο» καλύπτοντας για µεγάλο χρονικό διάστηµα την παροχή φωσφόρου και ασβεστίου στα φυτά. Εφαρµόστε το YaraVita Seniphos µε την εµφάνιση των πρώτων λουλουδιών, µόνο του ή σε συνδυασµό µε κάποιον ρυθµιστή ανάπτυξης.

 

Με τη χρήση του YaraVita Seniphos:

  • Επηρεάζουµε την ισορροπία βλάστησης-καρποφορίας, ευνοώντας θετικά την καρποφορία των φυτών.
  • Προσφέρουµε άµεση ενέργεια στα φυτά απαραίτητη για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους.
  • ∆ιασφαλίζουµε µεγάλη και παρατεταµένη παροχή του φωσφόρου και ασβεστίου στην καλλιέργεια συγκριτικά µε τα υπόλοιπα κοινά λιπάσµατα της αγοράς, γεγονός που οφείλεται στην µοναδική φόρµουλα των προϊόντων YaraVita.
  • Παρέχουµε στα φυτά ασβέστιο. Το ασβέστιο διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην µετατόπιση των υδατανθράκων µέσα στο φυτό. Φυτά µε έλλειψη ασβεστίου συσσωρεύουν υδατάνθρακες στα φύλλα εις βάρος των καρποφόρων οργάνων τους.
  • Περιορίζουµε η πτώση των καρποφόρων οργάνων.
  • Ευνοούµε την καλύτερη διαχείριση του νερού στο εσωτερικό των φυτών.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: