Διαμαρτυρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Διαμαρτυρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας
Διαμαρτυρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Διαμαρτυρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΗλείαςΟι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν χθες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το αν θα πληρωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο, αφού την περσινή περίοδο, όπως ανέφεραν, είχαν πληρωθεί μέσα Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Για την χθεσινή συγκέντρωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια η κα Δήμητρα Καραμεσίνη εκπρόσωπος του «Αυτόνομου Δικτύου», παράταξη των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε στην εφημ. «Πατρίς».

«Ήρθα ως εκπρόσωπος της παράταξης μου, για να στηρίξω τα δίκαια αιτήματα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, που είναι φυσικό να ανησυχούν και να είναι αναστατωμένοι, λαμβάνοντας υπόψη την περσινή τους εμπειρία, όπου οι περσινοί νεοδιόριστοι πληρώθηκαν μέσα Νοεμβρίου. Και φέτος υπάρχουν συγκεχυμένες απαντήσεις από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το αν θα πληρωθούν εγκαίρως, μέσα στο Σεπτέμβρη. Φυσικό είναι λοιπόν να είναι αναστατωμένοι, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την εκρηκτική ακρίβεια που ζούμε αυτή τη χρονιά. Οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για τη διαμονή τους, την διαβίωσή τους, τις μετακινήσεις τους και είναι φυσικό να αισθάνονται μεγάλη αγωνία για όλο αυτό. Θέλουμε να πάρουμε λοιπόν απαντήσεις από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας Ηλείας, γιατί είναι δύσκολο ο κάθε άνθρωπος να αποδίδει στη δουλειά του κάτω από τέτοια οικονομική πίεση. Παρότι φυσικά οι εκπαιδευτικοί πάντοτε ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και αποδίδουν πάντα το καλύτερο. Να πω φυσικά ότι η διεύθυνση είναι υποστελεχωμένη, αλλά αυτό είναι μία πολιτική επιλογή καθώς με αυτό τον τρόπο απαξιώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες».

Από την πλευρά της η κα Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια ΠΕ70 δασκάλα νεοδιόριστη νομού Ηλείας τόνισε.
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ και απαιτούμε από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας Ηλείας να δεσμευτεί για την ημερομηνία καταβολής της πρώτης μισθοδοσίας, δεδομένης της περσινής εμπειρίας, όπου η πρώτη μισθοδοσία κατεβλήθη τέλη Οκτώβρη. Και αυτό με τα έξοδα μετεγκατάστασης, τα έξοδα από και προς τα σχολεία, αλλά και συνολικά την ακρίβεια να είναι δυσβάστακτα. Με τους μισθούς αντί να ανεβαίνουν, να μειώνονται σε σχέση με το συνολικό κόστος ζωής, Θέλουμε μία ξεκάθαρη δέσμευση με σαφή ημερομηνία για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη μισθοδοσία».

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θέλουν επίσης να υπάρχει μία μέριμνα, έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε είναι νεοδιόριστοι, είτε είναι αναπληρωτές, όταν τοποθετούνται προσωρινά, για λίγο διάστημα, σε μία σχολική μονάδα, μετά να υπάρχει μία μέριμνα έτσι ώστε από τη στιγμή που έχουν νοικιάσει σπίτι σε αυτό τον τόπο, να μην μετακινούνται σε εντελώς αντίθετη γεωγραφική θέση. Γιατί φυσικά τα έξοδα θα είναι υπέρογκα, αφού θα χρειαστεί να ξενοικιάσουν το σπίτι και να νοικιάσουν ένα καινούργιο (π.χ. να μετακινηθούν από τη Ζαχάρω στην Ανδραβίδα).

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: