Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»: Δίνουμε «χρώμα» στη ζωή και την καθημερινότητά τους!

«ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»: Δίνουμε «χρώμα» στη ζωή και την καθημερινότητά τους!

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Έχουμε σκοπό να « απεγκλωβίσουμε» τα παιδιά από μια καθημερινότητα και να καταφέρουμε να «χρωματίσουμε» έστω και λίγο τη ζωή τους με τον τρόπο που ξέρουμε…

Αυτό τόνισαν στην εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου «Οι νικητές της ζωής» ο Δ/ντης του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Διάπλασις» Παναγιώτης Βασιλείου και η εκπαιδευτικός του ίδιου ΚΔΑΠ Φλώρα Ρηγοπούλου που μίλησαν για το έργο και την προσφορά του από τον περσινό Σεπτέμβριο, περίοδο που επισήμως λειτουργεί.

Όπως ενημέρωσαν το «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» πήρε την ονομασία του από το περιοδικό «Η ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» που είχε αναδειχθεί ως το φυτώριο πολλών πνευματικών ανθρώπων και έδωσε νέα πνοή στην Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία.

Στο ΚΔΑΠ «Διάπλασις» που «υποδέχεται» άτομα από 5 έως και 50 ετών (!), δίνουν την αγάπη και τα «φώτα» τους αρκετοί συνάνθρωποί μας σε διάφορες ειδικότητες. Έτσι εκτός από τον κ. Βασιλείου και την κ. Φλώρα Ρηγοπούλου στο προσωπικό περιλαμβάνονται ακόμα οι : Κων/να Φάμελου και Αιμιλία Ζαφειροπούλου εκπαιδευτικοί Νιόβη Σπηλιοπούλου, φυσικοθεραπεύτρια, Θανάσης Κατσιρόπουλος Κοινωνικός Λειτουργός, Περιστέρα Σοφιανοπούλου, Κατερίνα Τσαρμποπούλου, Μαρία Μοσχούλα και Αγαθή Ρηγοπούλου, βοηθητικό προσωπικό, Λεμονιά Χριστοπούλου προσωπικό καθαριότητας, Παναγιώτης Χρυσαειδής οδηγός, Βάσω Τσαντίλη γυμνάστρια και Αλίκη Τσιφτσοπούλου εικαστικός.

Όσον αφορά στα μαθήματα  δίνεται μεταξύ άλλων βαρύτητα στη μάθηση και γνωστικότητα (ανάγνωση διδακτικών ιστοριών, κοινωνικά μαθήματα κ.λ.π) από τα οποία προκύπτει και ομαδική συζήτηση.

Στο μάθημα των εικαστικών τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους σε ζωγραφική, κατασκευή χειροτεχνίας κ.λ.π. ενεργοποιώντας την φαντασία τους και την παρατηρητικότητα τους και με τον τρόπο αυτό -όπως είπαν- το άτομο εκτονώνεται και παράλληλα ψυχαγωγείται.

Στη μαγειρική, τα παιδιά εκτελούν απλές συνταγές, έρχονται σε επαφή με την διατροφική αγωγή και μαθαίνουν να προετοιμάζουν τα γεύματα τους.

Το πρόγραμμα γυμναστικής υλοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου μια φορά την εβδομάδα τόσο στο πρωινό όσο και στο απογευματινό τμήμα.

Τέλος, μια σημαντική δεξιότητα που άμεσα θα ξεκινήσει από το «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» είναι αυτή της κυκλοφοριακής αγωγής. Και αυτό θα γίνει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: