Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δικαστικό θρίλερ ΗΠΑ-Ισραήλ στο Αγρίνιο με «άρωμα» Πάτρας | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Δικαστικό θρίλερ ΗΠΑ-Ισραήλ στο Αγρίνιο με «άρωμα» Πάτρας | Ειδήσεις Πάτρα Νέα

Δικαστικό θρίλερ ΗΠΑ-Ισραήλ στο Αγρίνιο με «άρωμα» Πάτρας | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση μιας 37χρονης – ισραηλινής υπηκόου που συνελήφθη πριν δύο μήνες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, γιατί εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση για έκδοσή της στις ΗΠΑ κι ενώ η δική της χώρα έχει αρνηθεί την έκδοση!

Η 37χρονη μετά την σύλληψή της μεταφέρθηκε στις 15 Ιουνίου στον Κορυδαλλό και προχθές οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αγρινίου, το οποίο καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και μετά από δύο ώρες διεκόπη. Οταν οι δικαστές επανήλθαν στην έδρα, η εισαγγελέας Δήμητρα Παπαχρήστου ανέφερε ότι κρίνεται σκόπιμο να αναβληθεί η διαδικασία για να μελετήσει σε βάθος τον «φάκελο» της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως και η δίκη θα επαναληφθεί μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι.

ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΟ «ΒΟΛΙΚΗ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Η εν λόγω υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιάζουσα και φαίνεται να έχει πολύ παρασκήνιο και σκοτεινές πλευρές, αν λάβουμε υπόψη ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν αρνηθεί την έκδοση της 37χρονης γραμματέως, που εργαζόταν σε μεγάλη χρηματοπιστωτική εταιρεία με έδρα τη Χάιφα.

Κατόπιν τούτων φαίνεται ότι οι αμερικάνικες αρχές έχουν επιχειρήσει διά της… τεθλασμένης να πετύχουν την έκδοση, ήτοι μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης…

Εχει προκληθεί σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μαίριλαντ των ΗΠΑ και έκδοση «ερυθράς αναγγελίας» της Interpol, βάσει της οποίας έγινε η σύλληψη της 37χρονης, μόλις επιβιβάσθηκε από το αεροπλάνο, στο Ακτιο.

Η σύλληψη της ισραηλινής υπηκόου έγινε στις 12 Ιουνίου και έκτοτε άρχισε η περιπέτειά της, καθώς παραμένει στις φυλακές, αν και δηλώνει ότι είναι αθώα. Εκτός από την 37χρονη με ένταλμα σύλληψης βαρύνονται και άλλοι 24 Ισραηλινοί, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας χρηματοπιστωτικών συμβούλων της Χάιφας.

Ολοι κατηγορήθηκαν ότι εξαπάτησαν αμερικανούς πολίτες, διότι οι τελευταίοι ζημιώθηκαν οικονομικά από τις επενδυτικές προτάσεις της ισραηλινής εταιρείας.

Η 37χρονη, διά του συνηγόρου της Θοδ. Χρονόπουλου, υποστηρίζει ότι «έστελνε με e-mail, καθ’ υπαγόρευση των ανωτέρων της, επενδυτικές προτάσεις στους Αμερικανούς και ήταν στην απόλυτη ευχέρειά τους να τις αποδεχθούν ή όχι».

ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΛΛΙΠΗ ΦΑΚΕΛΟ…

Προχθές κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αγρινίου, η υπεράσπιση ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει μόνο η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μαίριλαντ και όχι όλα τα έγγραφα βάσει των οποίων στοιχειοθετείται η ετυμηγορία του. Πρόσθεσε, εξ άλλου, ότι στην ουσία δεν έγινε δίκη στις ΗΠΑ, αφού ούτε η εντολέας του, ούτε οι άλλοι Ισραηλινοί εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις. Δεν είχαν καν το δικαίωμα της ακρόασης…

«Διακρίνουμε έναν ετσιθελισμό στην δικαστική πρακτική των Αμερικάνων και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που οι Αρχές του Ισραήλ δεν έχουν ενδώσει στο αίτημα των ΗΠΑ. Θα υποκύψουμε εμείς;», ήταν το σχόλιο χθες στην «Π» του έμπειρου νομικού Θόδωρου Χρονόπουλου.

ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ…

Το Τριμελές Εφετείο Αγρινίου (πρόεδρος ο Πυργιώτης Κ. Παναγόπουλος και μέλη οι κυρίες Λεοντίου και Νασιάκου), διέκρινε ότι χρήζει ενδελεχούς μελέτης η δικογραφία και αποφάσισε την διακοπή της δίκης, η οποία θα συνεχισθεί το μεσημέρι της Τρίτης, αποδεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως κ. Δήμητρας Παπαχρήστου.

Σημειωτέον, διότι προχθές η 37χρονη είχε την συμπαράσταση των γονέων της και του αρραβωνιαστικού της, που ήλθαν γι’ αυτό το σκοπό από το Ισραήλ, ενώ την διαδικασία στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αγρινίου παρακολούθησαν και δύο ακόμη άτομα, τα οποία είναι άγνωστο αν αποτελούσαν εκπροσώπους της αμερικάνικης ή της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: